Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy agorafóbiás terápiás...

Egy agorafóbiás terápiás kezelése tényleg úgy folyik, hogy egyre többet, nagyobb helyekre kell kimozdulnia?

Figyelt kérdés

Én a fürdőszobáig is féltem már kimenni, mert csak az ágyban éreztem magam biztonságban.

4. online terápián vagyok túl, a következő cél az, hogy kisétáljak a sarokig az utcára. Azt követően majd el kell jussak egy kisboltba, de az még nagy falatnak hangzik.

Ez a terápiás kezelés valóban hasznos? Gyógyszerelést nem szeretnék.

2023. júl. 20. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Logikusan hangzik, és lehet vele eredményeket elérni de nincs garancia semmire. Én is ezzel a módszerrel próbalkoztam és részeredményeket elértem ugyan, de egy bizonyos szintnél megállt a fejlődés. Pl hiába kellett majdnem mindennap bemennem az egyetemre (vagy akárhova máshova) ugyanúgy kínszenvedés volt buszra ülni ès beülni egy órára. 1 év után beláttam, hogy pusztán attol, hogy magamra erőltetem a a szorongáskiváltó helyzetet nem múlik el a szorongás, antidepresszánst kezdtem el szedni és az dobott óriásit az állapotomon. Ezt csak azèrt írom le mert a leírásod alapján nagyon súlyos állapotban vagy, mégsem akarsz gyógyszert szedni.
2023. júl. 20. 12:46
 2/4 A kérdező kommentje:

De a terápiának nem csak az a része, hogy eljárj.

Nekem a gondolkodásomat listába szedtük, hogy mi a rossz. Ezeket a tévképzeteket is próbáljuk egy normális ember gondolkodásával egyensúlyba hozni.

Mellette relaxációs, meditációs technikákat is tanulok.

Attól nekem se lett korábban jó, hogy utáltam valahova járni.

Munkába is jártam heti 5x mégsem lett jó, hogy minden nap jártam. Aztán eljutottam oda, hogy már a szobából se mentem ki mert elkerültem minden helyzetet.

2023. júl. 20. 12:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Oké, a terápiád többi részéről nem tudok nyilatkozni. Te erről a konkrét módszerről kérdeztél, én meg ezt próbáltam szintèn. Nyilván ém is probaltam végig tudatosítani magamban, hogy nem kéne szoronganom. De aztán lehet, hogy te ettől helyrejössz, én csak arra utaltam, hogy nem csodamódszer azért.
2023. júl. 20. 12:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem kötekedésből írtam, csak hogy csak attól én nem várom a javulást.

Nem jártam még pszichológusnál szóval nem tudom mire kell számítani. Ezért írtam le, hogy ez így jol van-e vajon

2023. júl. 20. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!