Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon pánikolok mit tegyek?

Nagyon pánikolok mit tegyek?

Figyelt kérdés
Attól félek a munkahelyen nyitva hagytam véletlenül a tárolóhelyiség ajtaját (de nem biztos) és rettegek nehogy eltűnjön a takarítókocsi stb és már ma nem tudom ellenőrizni nagyon aggódok
2023. júl. 19. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Két dolgot tehetsz, ha nem tudsz bemenni becsukni. 1. Felhívsz valakit, aki betud menni ellenőrizni és viszek neki egy csokit. 2. Mivel úgysem tudsz rajta változtatni nem foglalkozol vele!
2023. júl. 19. 18:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem viszek, hanem viszel…
2023. júl. 19. 18:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez most egy egyedi eset, vagy egyébként is szoktál aggódni, mert nem vagy benne biztos, hogy kikapcsoltad, elzártad,kihúztad, becsuktad? Mert én ilyen vagyok, képes vagyok félútról visszamenni leellenőrizni a dolgokat.

Az 1-essel egyetértek, ha van bármi módja annak, hogy leellenőrizd valahogyan, tedd meg, amúgy meg próbálj megnyugodni.

A légzőgyakorlatok nagyon hasznosak szoktak lenni panik esetén: feküdj a hátadra, tedd az egyik kezed a mellkasodra, a másikat a hasadra, hogy ellenőrizhesd a lélegzésed, és hasi légzéssel lassan szívd be a levegőt (csakis orron át!), közben számolj, a kilégzés dupla annyi.legyen, mont a belégzés, pl. belégzés: 1-2-3-4, kilégzés 1-2-3-4-5-6-7-8. Ha elsőre nem.megy, hogy a duplája legyen, kezdd egy 4 be, 6 ki légzéssel, majd ha már ez jól.megy, próbáld duplázni a kilégzést.

Vagy a dobozlégzés ia jó lehet, elképzelsz egy négyzetet, és ahogy haladsz az oldalain körbe, minden oldalnál 8-ig számolsz, mialatt lélegzel, így: folyamatosan belélegzel, míg elszámolsz 8-ig, aztán benntartod: 1-2-3-4-5-6-7-8, kilégzés 1-2-3-4-5-6-7-8, nem lélegzel 1-2-3-4-5-6-7-8, aztán kezded újra.

Lefekvés előtt igyál egy kamillateát is, ez nagyon jól nyugtat, segít elaludni, hogy ne ezen pörögj hajnalig.

Majd írd meg, mi lett. :)

2023. júl. 19. 18:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Na? Be volt zárva?
2023. júl. 20. 07:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen egy kollégám megnézte
2023. júl. 20. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Szuper :)
2023. júl. 20. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!