Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 40+ évesen buknak ki a gyerekk...

40+ évesen buknak ki a gyerekkori traumák? Hogy lehet ezt magamnak kezelni?

Figyelt kérdés
Egy dolog történt az életemben, ami hatalmas sebet szaggatott fel. Eddig jól elvoltam, bár sokat maszkoltam tudom. Erős nő vagyok/voltam, bár más lehetőségem nem is volt. 3 gyerek is van. És most amikor itt vagyok bőven felnőtt, lassan idősödő fejjel, ilyenkor zuhanok meg? És csak jönnek és jönnek a gyerekkori traumák, a bántások, az hogy nem lehetett önálló gondolatom, sehol sem szólalhattam meg, hogy nem ülhettem le, hogy nem lehetettem rossz tanuló, nem tanulhattam azt amit akartam...mérhetetlen módon válnak ezek belül le. Nyilván hatással volt ez az egész az életemre, de sosem hibáztattam a gyerekkoromat. Most viszont tör fel pusztulat módon és nem tudom kezelni. És, hogy mi hozta ki? Gyerekem tanára megkérdezte hogy vagyok...ez egy egyyzerű kérdés. Teljesen másra irányult, mert egy hosszú betegségen volt túl a gyerek. Rájöttem tőlem mindig csak elvártak, de sose érdekelt senki, hogy hogy vagyok. Nem is tudtam volna erre válaszolni, hisz míg otthon laktam az lett volna, hogy jajj ne lelkizzél már...hallottam párszor. Így magam mindig háttrébe szorítottam. De ez most hogy??? Nem ciki??Gyereke problémák?? (ez így kegyetlen nehéz, hisz 20+évig a gondjaim h&lye oktalan lelkizésnek voltak tituálva, így nyilván most sem tudom kezelni. De ilyen öreg fejjel, mit csináljak én ezzel?? Olyan szorító mellkas érzésem van hetek óta, már komoylan félek, hogy baj lesz. Éjszakai bőgésről ne is beszéljünk. Meg már lassan mindentől szorít a torkom. Mit csináljak?
2023. júl. 17. 17:16
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

Ugyanígy jártam pár éve. Én elmentem egy kineziológushoz, akivel szépen kitisztaztunk belőlem minden rossz érzést. Kettő alkalom elég volt hozzá.

Kérj segítséget. Egyedül ez szinte lehetetlen.

2023. júl. 17. 17:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Ilyenkor kibeszéled? Ő meg elmondja hogy kezeld? Ha privátban tudsz ilyen kineziológust, megköszönném.
2023. júl. 17. 17:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Általános dolog, hogy 30-40 éves korban ébred rá az ember, hogy a gyermekkora nem volt rendben, és hogy eddigi élete főbb problémái ebben gyökereznek.
2023. júl. 17. 17:40
 4/8 anonim ***** válasza:

3/3 vagyok

Véletlenül elküldtem, de azt szerettem volna még írni, hogy ha ezek most így feltörtek benned, egy pszichológust érdemes felkeresni. Én 2 éve járok, 38 múltam.

2023. júl. 17. 17:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Kezdek rájönni, hogy magamtól ez nem fog menni , pedig annyira erőlködtem. Igazából belém az volt nevelve, hogy a pszichológus csak úri mulatság,szintén a ne lelkizzél már dolog folytatása. Azért keményen belémivódott ez. Természetesen másokról én nem ezt gondolom, de magamnak lépni piszok nehéz. Viszont valamit tennem kell, mert ez így tarthatatlan, nem elég a rossz érzés, hanem különböző tünetekben is megnyilvánul.
2023. júl. 17. 17:51
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Bármilyen kineziológus alkalmas erre. És jobb mint a pszichológus. És elérhetőbb is.
2023. júl. 17. 17:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Hányszor hallottam anyámtól hogy "már megint lelkizzünk?"

Nagyon nem érdekelték a lelki témák, mas nyűgjei csak untatták. Én is 40-es vagyok. Lehet, azoknal a szülőknél ez volt a "divat".

2023. júl. 18. 08:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Susan Forward: Mérgező szülők c. könyvet tudnám ajánlani, a felismerésekhez, hol is csúszott el a gyerekkorod, milyen hatások okozhatták azokat a problémákat, amikkel most, felnőttként küzdesz.

+ egy jó pszichológus nagy segítség lehet ezek feldolgozásában

2023. júl. 19. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!