Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg lehet menteni meg egy...

Meg lehet menteni meg egy ilyen embert?

Figyelt kérdés

párom elég erős kábítószerfüggő kb 14éve!nagyon szeretem és imádom de félek mi lesz ennek a vége!nem fogyaszt kemény drogokat vagyis nem tudom mit értenek ezalatt de heroint nem,viszont annál több speedet,ecstasyt,meg kristályt!és nem 2csíkokat!múltkor majdnem egész héten fent volt,rádásul ebben a 40fokban még jobban féltem!sajnos én nem nagyon tudok vele mit kezdeni,többször megígérte hogy befejezi ez el is kezdődött volt hogy 2hétig nem csinált semmit aztan elkezdett durván inni,talán úgy rosszabb volt mintha szívna..

nem szeretném elhagyni mert nagyon szeretem, segíteni szeretnék neki legyűrni közösen ezt a dolgot csak sajnos olyan régóta tart attól félek már nem lehet.Ha 2hónapja csinálná az még nem sok de tizenév után,gondolom annyira része lett már,ha több mint 10 évig fogpiszkálót rágcsálok kaja után es abba kell hagynom az is nehéz

#drog kapcsolat
2023. júl. 16. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Menjetek elvonóra.
2023. júl. 16. 13:57
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
TE nem tudod megmenteni! Kizárólag addiktológus pszichiáter tudja egyénileg vagy csoportosan, és kizárólag akkor, ha ezt ő is akarja, és képes tenni érte. Sok helyen már a kezelésbe való belépést is több heti szermentességhez kötik. Szerintem kezdj el megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy nem ő kell, hogy legyen az az ember, akivel leéled az életedet. Ő boldogság helyett csak állandó feszültséget hoz az életedbe. Ez már részedről is függőség: társfüggőség.
2023. júl. 16. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Te nem tudod. Terápia kell nektek. Neked is!
2023. júl. 16. 16:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Te nem tudod megmenteni,de téged ő tönkre tud tenni.Addig míg ő maga nem dönti el határozottan S nem megy minimum 1 év elvonóra,függőség kezelésre,nem fogja letenni.Persze,igér fűt fát mert az ilyenek mindenfüggők,kapcsolat is...Sőtt,aki rászokik,S elhagyja,bármikor hozzányúlhat.Kell neked ez és a velejárója?Nem akarsz kiegyensúlyozott,boldog életet saját vágyaid elérésével?Akarsz versengeni a droggal?

Tapasztalat,jobban jársz ha hagyod a drog szerelmével.

Üdv .egy drogfüggő exe ...

2023. júl. 24. 11:06
 5/8 A kérdező kommentje:
en nem akarok az exe lenni gyerekkora óta ismerem,segíteni fogok rajta nem elhagyni
2023. júl. 24. 11:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne reménykedj, biztos, hogy nem megy! Nem vagy pszichiáter, és még ők se nagyon tudják. Olvass utána a társfüggőségnek. Nem tudsz neki többet nyújtani, mint a drog, mert tőled nem függ kémiailag, a drogtól viszont igen. Az egymás iránt érzett szerelmetek is különböző. Ha ő nem imád téged olyan rajongó szeretettel, mint te őt, akkor te nem tudsz rá úgy hatni, hogy a kedvedért végigcsinálja a drogelvonás iszonyú fizikai kínját! Jobban járnál, ha egy egészséges emberbe fektetnéd az energiádat, mert ezzel a saját idődet pocsékolod, sikertelenül.
2023. júl. 24. 12:42
 7/8 A kérdező kommentje:
36éves vagyok,16éves korunkban jöttünk össze,szeretem,imádom,mit tehetnék nyílván ha nem így lenne rég leléptem volna se anyagilag se sehogy máshogy nem függök tőle
2023. júl. 24. 15:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Érzelmileg függsz! Ő viszont nem tőled függ, te meg vesztegeted az idődet egy olyan kapcsolattal, amiből semmiképp nem jöhettek ki jól, lehetetlen. És közben hagyod elmenni az életed normális lehetőségeit, pl hogy családod legyen.

Hogy képzeled a megmentését? És ha az eddigi 14 év alatt nem sikerült, épp ellenkezőleg, egyre mélyebben belesüllyedt, akkor miből gondolod, hogy pont most fog? Milyen lépéseket tett ő a leállás érdekében? Azon kéne elgondolkodnod egy pszichológussal, hogy mit jelent ő neked, vajon mért pont benne látod a Superman-edet, aki egyébként ő nem, csak te valamiért, esetleg egy másik személlyel való hasonlatossága miatt felruházod ezzel a tulajdonsággal, miközben nem veszel észre másokat. Apád nem (volt) függő?

[link]

2023. júl. 24. 18:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!