Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik mentális betegség okoz...

Melyik mentális betegség okoz a legnagyobb szenvedést ?

Figyelt kérdés
Szerintem a bipoláris zavar. Abba szenvedek évek óta.borzalmas .rengetegszer vagyok depresszios. Vagy ok nélkül jön vagy pedig elég egy kis rossz történés az életembe. Gyógyszereket szedek de nagyon sokat ingadozok. Maga a pokol ez az egész. Szerintem ennél rosszabb nincs.
2023. júl. 16. 04:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%

Mindenkinek a sajátja ahogy mondani szokták.

Én OCD-s vagyok, ráadásul mondjuk úgy a durvább szintű, ezt se kívánom senkinek.

2023. júl. 16. 05:36
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A borderline sem sokkal jobb.
2023. júl. 16. 06:28
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Kezeles rezisztens major depresszio a legkellemesebb. Dokik nem tudnak mit felirni, terapeuta sem tud mit csinalni, max ha szuicid akkor nyugtato - de ennyi (xanax, rivotril, "paralizalo" pl. clozapine, haloperidol, quetiapine, de ez csak ha nem bir mar magaval es ez a vegso megoldas ez nem kezelesi terv). Altalaban van ECT, TMS, esketamine kezeles maradt mar csak kezelesi tervkent, de azok sem igazan mukodnek. Valahol 0% - 50% kozott mozog a remisszio. Es maradando karosodasaid lehetnek, kiveve a spravatotol (esketamine) talan.

OCD-re viszont van gyogyszer, meg ha jol tudom terapia modszer is.

Borderline-ra szinten van pszichologiai terapia, meg egy par gyogyszer, bar igaz kemeny betegseg talan tenyleg az egyik legkemenyebb.

BipolII az egyenlo a halallal szinte. Foleg a rapid ciklusu. Megallithatatlan mania ami tarthat egy honapig is, utana eszmeletlen merteku depresszio akar 1 evig hogy kb. annyira vagy csak kepes hogy a nyalad kicsorgasd az agybol, cserebe a kozeliektol azt kapod "lusta" "munkakerulo" "semmirekello" "barom".

Imadni valo ez a tarsadalom :)

2023. júl. 16. 09:00
 4/15 A kérdező kommentje:
Nálam egy napon belül váltakoznak a fázisok.erős mániám nincs csak hipománia. Depresszio viszont annál több.
2023. júl. 16. 11:11
 5/15 anonim ***** válasza:

Bocsi BipolI re ertettem.

A bipolII meg sokkal enyhebb. Ismerek csajt aki parlamentben dolgozik mint bipolII es alig van tunete. Csak nagyon ritkan. Akarhanyszor latom eleg stabil egyebkent. De volt par sztorija, allandoan penzt kolt meg ilyen hipomanias dolgai.

De neki penze az van szoval...

2023. júl. 16. 11:21
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Egyszer vett be 30mg xanaxot is, aztan ment korhazba gyomormosasra.

Fogtam a fejem hogy 30mg tol gyomormosas? Attol max alszol 1 napot mert alapbol mar szeded. Es ha csak most szedned eloszor akkor is 30mg-tol nem halsz meg es semmi bajod nem lesz hanem egy kva jot alszol.

Szedtem en mar 50mg rivtorilt meg 50 mg xanaxot es semmi bajom nem volt. Raadasul szivgyogyszerrel. Full felesleges volt a gyomormosas de ha ez tetszik neki akkor hajra.

Mondjuk en valamennyire azert ismerem a farmakologiat szoval tudom a hatarokat, o meg a parlamenti dolgokat. Szoval egalban vagyunk.

2023. júl. 16. 11:25
 7/15 A kérdező kommentje:
Azt én is meg szoktam kapni ,hogy lusta vagyok. Az ilyen embereknek azt kívánom,hogy csak egy hétig legyenek bipolárisok a depressziv fázisba.
2023. júl. 17. 00:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Detto. Mondom nekik egy hetig legyetek abban a fosban amiben en lelkileg es instabilitasban sirni fogtok hogy hagyjak abba. 1 het. En mar 2 evtized ota benne vagyok huszonevesen.

Csak nekem meg neked ez a "standard" es mar el is feleljtettuk milyen igazan boldognak lenni meg ugy elni az eletet mint ok. Max unatkozni, mozizni, 4 barat, 15 haver, 30 ismeros, mindegyikkel snapchat, instagram ide oda, bulik, rendesen tudsz koncentralni produktiv vagy, megbecsulnek meg ilyenek.

De felolem elhetnek a bipolI manias fazisaban is, beviszik korhazba 1 honapra es szetnyomjak clozapine-el meg haloper-al, risperral, egy kis rivoval, kikotozik es bezarjak a zartra es csak annyit tud tenni, hogy a plafont nezi es fingik. Szo szerint. Voltam mar zart osztalyon. Elottem levo ki volt kotozve es fingozott, vekony volt, esely normalis eletre ebbol levonva... 0.

Ezt kivanom mind embernek ezen a foldon ha eliteli ha nem aki eliteli a mentalis betegeket hogy annak a kikotozott sracnak az elmejeben legyenek csak 2 hetig.

Rogton megertik szerintem es 1 db vicc nem lesz rola.

2023. júl. 17. 07:42
 9/15 A kérdező kommentje:
Jól beszélsz. Meg azt mondják a primitív barmok,hogy minden fejbe dől el. Nem is mondok már rá semmit de tiszta szívből kívánom az ilyeneknek a skizofréniát,bipolárist,borderlinet,szociális fóbiát. Csak 1 hétig. Lehet hogy öngyilkosok lennének.
2023. júl. 19. 13:33
 10/15 anonim ***** válasza:

Fejbe dol el. Es ezt tudod kik nyomjak a legjobban altalaban? A terapeuta sokszor meg pszichiaterek is neha, bar ok inkabb kussolnak es leszarnak.

1 het? 1 ora inkabb. Sirni fognak utana es PTSD-juk lesz az elmenytol meg meg nem oregszene es maguk ala nem szarva meghalnak.

2023. júl. 19. 13:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!