Miért vagyok ilyen, ADHD, hiperaktív, vagy fejben nem oké valami?
Mindig is olyan fajta voltam, aki kapkod, mindig siet valahova, gyorsan megy, gyorsan csinál mindent, és emiatt ront és tör-zúz maga körül. Próbálok lelassítani, lassan mozogni, lassan menni, de valahogy mindig neki megyek valaminek, vagy eltörök valamit,leejtek mindent.
A koncentrációm is kuka és ezt már a munkám is megsínyli. Nem értem, hogy miért van bennem ez az érzés, hogy gyorsan be kell fejeznem bármit, amit csinálok. Hadarok is egyébként.
Leejtek eltörök , elrontok, mindent és nekimegyek dolgoknak.
Ha nincs meg a biztonság érzetem ez felerősödik.
Ki tudna erre választ adni, pszichológus?
Ezt orvoson kívül senki az égvilágon nem tudja megmondani neked, ő is csak több vizsgálat után.
Én se értem, miért van egyre több ember, aki ADHD-t vél felfedezni magán, csak mert két-három ADHD-s tiktok videóval tud azonosulni. Ennél rosszabb csak az, aki konkrétan diagnosztizálja is magát. Miért pont ez a trendi betegség? Valahogy a skizofrénia meg a bipoláris zavar után nem kapkodnak annyian...
"Én se értem, miért van egyre több ember, aki ADHD-t vél felfedezni magán, csak mert két-három ADHD-s tiktok videóval tud azonosulni. Ennél rosszabb csak az, aki konkrétan diagnosztizálja is magát. Miért pont ez a trendi betegség? Valahogy a skizofrénia meg a bipoláris zavar után nem kapkodnak annyian.."
Azért van ez, mert itthon 20éve senki sem tudta, hogy mi az az ADHD, így sok évtizednyi generáció maradt itt diagnosztizálatlanul. És hírtelen ezek az emberek találkoznak az ADHD-val, hogy épp ki-hol, az mindegy is.
Nem trendi, csak az ADHD-soknak teljesen okés a betegségbelátásuk, míg a bipolárisoknak nem annyira, a skizofréneknek meg nem létezik.
9
Én ADHD inattentív típus vagyok - figyelemhiányos és pont tudom mi az ADHD. Azért tudd melyik bohóc szerepet veszed fel.
De ez már sok ez a heti lassan javítom magam 1 - 5 kérdés hogy erről szól.
Mindenki ritalint akar mert olyan mint a kokain 30 percig hat kivéve az LA, és ennyi. Kokihoz meg nem jutnak hozzá mert az drága mint a szar.
Amfetamin M.o-n nem "mocskos"
Ezeket ez drogostól tudom mert mentális beteg összejövetelre járok ahol vannak ADHD-sok.
És rohadt könnyű kiszűrni azt aki tényleg az meg azt aki a ritalint akarja.
Ha nem lenne ritalin, hanem finom guanfacin meg atomoxetine, kétlem hogy annyi ADHDsztár rajongó lenne. Mert azok nem stimulálnak, pont az ellenkezője, elaltatnak, meghánytatnak, de amúgy kb. ugyanolyan hasznosak rá szóval azok is jók.
Csak ne legyen csalódás ha nem ritalin kerül az e-receptre meg az értesítőre 3 havonta, hanem még értesítőt sem kapsz, mert a ritalin kábítószer.
#12 Nem azzal van a bajom, hogy egyre több embert diagnosztizálnak, ez határozottan jó dolog. Nem úgy értettem, hogy nem értem, miért egyre több az ADHD-s (mert nyilván nincs több, csak többeket diagnosztizálnak), hanem hogy miért akarja magát egyre több ember annak látni és diagnosztizálják magukat internetről. Főleg a kamaszok, akik utána szinte a homlokukra írják, hogy mostantől ADHD-sok, Tourette-szindrómások, hasadt személyiségűek, autisták stb. Van pár ilyen trendi betegség, ami valamiért szét van romantizálva és "menőnek" számít. Csak az öndiagnosztizálók magamutogatása miatt hamis kép alakulhat ki az emberekben az adott betegségről és elveszik a figyelmet a tényleges betegekről.
Nyilván, akiben bármi gyanú felmerül, hogy valamilyen mentális betegsége lehet, keressen orvost, vizsgáltassa ki magát (kérdezőnek is ezt javaslom), erről senkit se akarok lebeszélni. Csak idegesít, hogy sokat elolvasnak egy Nők Lapja színvonalú cikket és egyből pánikolnak, hogy ilyen-olyan bajuk van.
14
Ez pontosan így van. Egyetértek. Ha valami baja van az embernek és gyaúja van rá akkor menjen pszichiáterhez.
Csak előre szólok, hogy nem mindenhol lehet diagnosztizálni ADHD-t. Semmelweisen időpontra 1 évet mondtak, majd abból 2 év lett.
Nem 1 - 2 alkalmas volt, hanem 4 - 5. Tanulmányi eredmények, meg szülőt is be kellett vinni vagy nemtom már az opcionális volt? De lényeg hogy az talán még "segített" a diagnózis valódiságát meghatározni.
Aztán ha van nevelési tanácsadói papírod (nekem volt) az is jó.
Bizonyítvány stb... ilyenek.
És tévhit, hogyha jó tanuló voltál akkor nem lehetsz ADHD-s. Én 4 esre érettségiztem és ADHD-s figyelemhiánnyal.
Órákat tanultam míg mások 30 percet. Többiek csak átnézték szünetben a dolgot én meg néztem hogy mi a fsz? Ezt hogy csinálja? Nem volt időm kikapcsolódni meg ilyenek emiatt. Ezért lettem 4-es tanuló. Volt hogy 5-ös egyébként. Mert órákat tanultam pitiáner dolgokat amit más 10 perc alatt összeszed.
IQ-m is nem szar nem az ifjabb Albert, szóval az is ki volt zárva. EQ-m nagy volt, de mindegy.
De ezt mondjátok meg. 2000-res években is létezett ADHD és akkor csak simán ADHD meg egyéb típusai. Most már csak ADHD létezik és nemhogy Amerikában, de itthon is egyre trendibb. Amerikában már amfetamint nyomnak Adderall meg Vyvanse néven, meg EU néhány részén is, pl. Hollandia, ami tudjuk, hogy szakrazmussal, hogy nem a drogok meg fű helyszínéről ismert.
Ez egy Amerikai trend, ami kezd elterjedni, lassan jönnek azok a kérdések, hogy "Hol az Adderal??? Miért NINCS??? Ritalin nem működik!! Vyvanse???!!!"
Ez nem betegség terjedelem, ez nem "fertőző rendellenesség" ami nincs is. Egy rendellenesség nem fertőző max genetikailag de az sem nevezhető fertőzőnek.
Ahogy valaki írta, ez egy trend alakulóban a fiatalok között. A középkorúak 30 - 40 évesek miért nem követelik annyira? Miért nincs nekik ilyen gondjuk? Miért a 15 - 27 évesek körében olyan divat ez? Meg "fertőző" és "alakuló"?
Azt ne mondd hogy Chernobyl már megint felrobbant mert akkor veszem a tökvédőt.
"Én ADHD inattentív típus vagyok - figyelemhiányos és pont tudom mi az ADHD. Azért tudd melyik bohóc szerepet veszed fel.
De ez már sok ez a heti lassan javítom magam 1 - 5 kérdés hogy erről szól.
Mindenki ritalint akar mert olyan mint a kokain 30 percig hat kivéve az LA, és ennyi. Kokihoz meg nem jutnak hozzá mert az drága mint a szar.
"
Ekkora marhaságot :D Semmi köze a kokainhoz azon kívül, hogy papíron hasonló a hatásmechanizmusa. Nem 30 percig tart a Ritalin IR, hanem körülbelül 3 óráig. Az LA sem 1 óráig tart, pedig az valójában 2 IR (a gömbök fele azonnal szívódik fel, a másik fele pedig órákkal később, tehát mint 2xIR)
"Amfetamin M.o-n nem "mocskos"" Mi bajod van?
"És rohadt könnyű kiszűrni azt aki tényleg az meg azt aki a ritalint akarja." Azt könnyű kiszűrni, hogy te hülye vagy, mint a phaszom a témához, lehet diagnosztizált vagy, de elég érdekes, hogy közben fogalmad sincs pl. a ritalinról, és még azt sem tudod, hogy miért van egyre több ADHD-s kérdés, az egyetlen dolog ami eszedbe jut az a drog.
"Ha nem lenne ritalin, hanem finom guanfacin meg atomoxetine, kétlem hogy annyi ADHDsztár rajongó lenne. Mert azok nem stimulálnak, pont az ellenkezője, elaltatnak, meghánytatnak, de amúgy kb. ugyanolyan hasznosak rá szóval azok is jók."
Hánytat? :D Nem stimulál, hanem ellenkezőleg???? Az atomoxetine növeli a dopamin szintet, de szerinted a stimuláns ellenkezőjét éri el, tehát az egy CNS depresszáns? Fú kec, te inkább ne okoskodj :D
"Csak ne legyen csalódás ha nem ritalin kerül az e-receptre meg az értesítőre 3 havonta, hanem még értesítőt sem kapsz, mert a ritalin kábítószer."
Hány haverod akart ritalint szerezni, hogy azt hiszed mindenki azt akar? Itthon venni egy kis amphetaminet olcsóbb, mint ritalint szerezni, egy 20mg-os LA 5ezer forint, és nem ér fel 1g hazai trágya speedel, sem időben, sem hatásban. Az meg 2-4 ezer forint. A ritalin nem túl eufórikus (kokain, mi? hülyegyerek), nagyon könnyen okoz szorongást, overampingot, szívritmus zavarokat, paranoiát. :D Nincs az a buta fasz, aki ritalintól akarna beállni, miközben ma már 20perc alatt hozzájut a katihoz, speedhez, pv-hez, stb. Te fiam hülye vagy.
"Nem azzal van a bajom, hogy egyre több embert diagnosztizálnak, ez határozottan jó dolog. Nem úgy értettem, hogy nem értem, miért egyre több az ADHD-s (mert nyilván nincs több, csak többeket diagnosztizálnak), hanem hogy miért akarja magát egyre több ember annak látni és diagnosztizálják magukat internetről"
Szóval egyre több embernek kéne ráébrednie, hogy ADHD-s, de ne kérdezgessenek az interneten, mert az neked nem tetszik? Vagy mi van???? :D
"ADHD-sok, Tourette-szindrómások, hasadt személyiségűek, autisták stb."
Szóval már tourettenek lenni is divat, sőt, skizonak, meg autistának is :DDDD Eszem megáll, álljatok le a tiktokról.
"Ahogy valaki írta, ez egy trend alakulóban a fiatalok között. A középkorúak 30 - 40 évesek miért nem követelik annyira? Miért nincs nekik ilyen gondjuk? Miért a 15 - 27 évesek körében olyan divat ez? Meg "fertőző" és "alakuló"?"
Az a baj, hogy nem tudtok logikusan gondolkodni. A 30-40 évesek nem járnak ide, nem járnak tiktokra, leszarják a facebookot, és nem haverkodnak ilyen buta emberekkel, mint ti. Így nem veszitek észre. :D Facebookon viszont a felnőtt ADHD csoportban napi rendszereséggel látjuk, hogy hány 30, 40, sőt, akár 50 éves is jön be, és kérdez. A gyereket diagnosztizálták ADHD-val, ASD-vel, és szépen lassan ráébredt, hogy az ő életét is megmagyarázná.
Amíg tiktokon lógtok, és ti magatok fiatalok vagytok, addig azt a réteget fogjátok látni. Nézzél meg tiktokon pár ADHD-s videót, és az algoritmus a pofádba fog tolni még pár százat. Már is az az érzés fog elkapni, hogy mindenki ADHD-snak hiszi magát, közben csak az történt, hogy te nézel ilyen videókat. ;) Érdekes módon én nem találkozom ezzel a tömeggel, teljesen normális mennyiségű ADHD jelölttel találkozom, ellenben akárhányszor kérdez valaki itt erről megjelennek az ilyen kis szerencsétlenek, mint ti, és neki állnak egyből valami ADHD divatról pofázni. Én kérdezhetném, hogy mióta lett divat az ADHD-t divatbetegségnek hívni, de tudom az igazságot, én megkaptam ezt a szar dumát 12évvel ezelőtt a pszichiátrián egy orvostól. 10évig nem is említettem nekik, közben faszán félrediagnosztizáltak minden mással. Na, ezt érhetitek ti is el a f4szságotokkal, hogy az amúgy is bizonytalan embert még jobban elbizonytalanítjátok, és arra sem lesz bátorsága, hogy szakemberhez forduljon. Mindezt azért, mert nektek van valami csicska tévhitetek. Nem ismeritek ezt az embert, fogalmatok sincs róla, hogy milyen, de pár mondatból megvádoljátok azzal, hogy csak drogot akar. Hányinger vagytok
16, 17, 18, 19 (jézus)
"Az a baj, hogy nem tudtok logikusan gondolkodni" - Biztos... igen... Ez itt a baj! Itt van megannyi ember, senki nem tud logikusan gondolkodni, de te igen.
"Te fiam hülye vagy." Most erre mit írjak? grat.?
"Szóval egyre több embernek kéne ráébrednie, hogy ADHD-s, de ne kérdezgessenek az interneten, mert az neked nem tetszik? Vagy mi van???? :D" - Igen, ne. Menjenek dokihoz, pszichológushoz, járják meg a kört. Ne foteldiagnózis legyen. grat.
"Az LA sem 1 óráig tart, pedig az valójában 2 IR" - Ilyet hol írtam? Kígyózód a szavaimat? grat. Egyébként nem két IR, hanem a kapszula egyik formulája valóban IR, a másik fele lassan feloldódó formula. Tanulj farmakodinamikát, farmakokinetikát hogy jobban értsd a dolgokat és ne fotel-baromságot írj. Ezt tudom javasolni. Meg változtass a magatartásodon mert eléggé pofátlan.
"ADHD-sok, Tourette-szindrómások, hasadt személyiségűek, autisták stb" - Több embernek írsz jelölés nélkül úgy mintha egy embernek írnád. Szedd össze magad mert ez amit te produkáltál egy komment-dzsungel
"Hánytat? :D Nem stimulál, hanem ellenkezőleg???? Az atomoxetine növeli a dopamin szintet" - oké, a norepinephrine szintet növeli kezdjük ott, indirekten marginálisan a dopamine-t is. Azt meg kifelejtetted remélem nem szándékosan hogy altat is mint a fene. Nézz utána mielőtt böfögsz.
"szerinted a stimuláns ellenkezőjét éri el" - én ezt írtam: "Ha nem lenne ritalin, hanem finom guanfacin meg atomoxetine, kétlem hogy annyi ADHDsztár rajongó lenne. Mert azok nem stimulálnak" - az atomoxetine és a guanfacin nem stimuláns." - Pont az ellenkezőjét írtam, ne kígyózd a szavaimat
"Hány haverod akart ritalint szerezni, hogy azt hiszed mindenki azt akar" Elég sok.
"A 30-40 évesek nem járnak ide" - De járnak, ez nem kérdés.
"Facebookon viszont a felnőtt ADHD csoportban napi rendszereséggel látjuk, hogy hány 30, 40, sőt, akár 50 éves is jön be, és kérdez" - Na megint ellentmondás az előzővel. grat.
A többire nem válaszolok mert tényleg már fárasztó a hülyeséged. Kígyózó szavak keverékéhez fordultál már, átírod az idézeteket csak hogy neked legyen igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!