Mit csináljak, ha lelkiismeretfurdalásom van a kényszergondolataim miatt?
Egy ideje már kényszergondolataim vannak, és majd ősszel megyek pszichiáterhez a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatban. Viszont ugye itt a nyár, és előfordul hogy szabadtéri programmokon vagy nyaraláson jönnek rám ilyen gondolatok, és emiatt nem tudok felszabadult lenni és elkezdek szorongani. Az utóbbiak miatt pedig lelkiismeretfurdalást érzek, mert azért vagyok az adott helyen, hogy jól érezzem magam, illetve olyan helyeken meg tevékenységek közben is előjönnek az ilyen gondolatok amiket nagyon szeretek. Illetve úgy érzem hogy a családommal meg a barátaimmal sem fer ez akkikel együtt vagyok pl:. egy kiránduláson. Emellett még az is bánt engem, hogy nem mindenkinek van lehetősége olyan helyekre eljutni ahova én, erre meg én ahelyett hogy teljesen kikakapcsolnék, ilyen hülyeségek miatt stresszelek. Meg az is zavar még, hogy ezekre az élményekre teljesen jószívvel akarok visszaemlékezni, és nem arra gondolni hogy azok közben is voltak ilyen gondolataim. Nekem nagyon hiányzik a korábbi állapot, amikor önfeledten tudtam átélni az élményeket, úgy hogy közben nem voltak negatív gondolataim.. Meg az a baj, hogy amikor ilyen gondolatok rám törnek akkor nagyon erős bennem a ,,nem akarok erre gondolni érzés" amit nagyon nehéz legyőzni, de ezzel sajnos csak ezeket a gondolatokat erősítem meg. Meg ezzel az egészel az a probléma még, hogy amikor elkezdek szorongani akkor görcsösen akarom jól érezni magam és jó dolgokra gondolni, amire ugyebár nem görcsösen kéne törekedni.
Meg szerencsére nem tesznek tönkre minden kiruccanást ezek a kényszergondolatok, meg azért ezen a nyáron is voltak nagyon jó élményeim, viszont ha egyszer megjelenek akkor elég nehéz tőlük megszabadulni, és ilyenkor elkezdek azon szorongani, hogy jól érzem e magam. Ráadásul azt vettem észre hogy olyan programmokon szokott előfordulni a leggyakrabban ez, amiket a legjobban várok, mert ott félek attól a legjobban hogy ilyen gondolataim lesznek.
Semmit. Ha betörnek, akkor szerintem nincs mit tenni.
Pontosan milyen gondolatok ezek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!