Marijuána okozhat OCD-t?
20 éves srác vagyok. Összesen kb 25x cigiztem életemben, mind az elmúlt évben, több mint 3 hónapja szívtam utoljára. Tudomásom szerint rendes marijuána volt az összes, nem ilyen szintetikus gyökérség, egyetlen egyszer volt, hogy másnap fájt utána a fejem, de az akármitől lehet. Március 9-én életemben először egyik pillanatról a másikra kényszergondolataim lettek testi tünetekkel együtt. Először nem tudtam, hogy mi ez, éppen ezért egy kis időbe tellett, mire rájöttem kihez kell forduljak. Egy hónap után felkerestem egy pszichológust, akihez azóta járok és merem azt mondani, hogy sokat haladtunk a gyógyulásom felé.
Kérdésem a következő: Okozhat-e fű Obszesszív-Kompulzív zavart? Illetve mennyi az esélye annak, hogy valaha belefutottam szintetikus, vagy szintetikussal lefújt cigibe?
Mindegyik tartott legalább 2 órán keresztül és lassan ütött be, nem egyből 2 slukk után. Néha voltam picit paranoiás de csak ha utcán kellett lennem, picit éreztem a szívdobogásom, kajafless, végtagbizsergés stb.
Válaszokat előre is köszönöm! Van elég negativitás a világban, úgyhogy az ilyen kommenteket kérlek titeket mellőzzük :)
Okozhat.
Kevés.
Kifejtve: a füvescigi mindenféle bujkáló mentális zavart előhozhat, ami cigi nélkül lehet sosem kerülne felszínre és nem lennének tuneteid. Talalkoztam ilyennel közvetlen környezetemben. Az ismerosomnel az orvos azt mondta, soha többet ne szivjon, mert sajnos mentális zavarokkal (plane kezeletlen), szorongasra nagyon rosszat tesz a legujabb kutatások szerint. Fejlesztgetik bizonyos hatoanyagainak a felhasználását pár orszagban terápiás célra, de épp azon anyagok kivonasaval amik ezekkel a mellekhatasokkal járnak.
Nem valószínű, hogy szintetikus cuccal találkoztál, az inkább azonnali és durva fizikai tüneteket produkál.
Ahogy 2;3;4 írjàk + nekem is ez a személyes tapasztalatom.
Nekem mondjuk mindig is szorongásos tüneteim voltak gyerekkoromból kifolyólag. Aztán tiniként 16-17 évesen persze én is kipróbáltam, szívtam kb 3-4x, nem többször, nagyon sokszor berosszultam tőle és a paranoiat is felfokozta. Utána többet szorongtam.
Nem éri meg sajnos. Jó hogy elmentél terápiára, az sokat fog segíteni.
A lényeg hogy mindig is erre hajlamos voltál, az OCDre, de a fű hozta ki. Lehet soha nem jött volna nálad ki, lehet mikor átélsz egy stresszesebb időszakot. Nem lehet már megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!