Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha sokáig vagyok fent és soka...

Ha sokáig vagyok fent és soka kelek fel attól lehetek meglassulva, fájhat a fejem?

Figyelt kérdés

Mióta nincs suli eléggé szétcsusztam

Hajnali 2 3 körül fekszek, 11 óra körül kelek.

Délutánig nem vagyok éhes. Fáj a fejem. Tok lassú vagyok, 2x el kell olvasnom valamit hogy felfogjam. Kicsit olyan mintha meghulyultem volna

2023. júl. 3. 18:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
hajaj, de még mennyire
2023. júl. 3. 18:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen ez pontosan emiatt van nagyon egészségtelen és hosszútávon komolyabb problémákat is előidézhet.

Én azt javaslom hogy olyan éjfél fele próbálj meg már aludni.

Ha túl későn alszol el vagy túl későn kelsz fel az ilyen problémákat okoz amit leírtál.

Annyi a lényeg hogy kicsivel feküdj le hamarabb és kelj fel hamarabb.

Eleinte valószínüleg nehéz lesz de fokozatosan iktasd be a rutinodba.

2023. júl. 3. 19:14
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor megnyugodtam, hogy ettől vagyok ilyen nyomott.

Az a bajom, hogy nincs semmi dolgom és igy nincs is motiváció ami miatt felkelnék. Ha pl menni kellett iskolába akkor nyilván nem lustálkodok az ágyban délig.

Ma megpróbálok 10 óra fele lefeküdni, csak nem hiszem hogy el is alszok.

Amúgy ha 10-kor lefekszek és nem telefonozok, de mondjuk csak éjfélkor sikerül aludni és felkelek 7-8 fele az is jó lehet?

2023. júl. 3. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen az is jó, de fontos, hogy tényleg éjfél után már aludj. Egyszer-egyszer belefér, hogy tovább fent marad az ember, de állandóan nem egészséges.
2023. júl. 3. 19:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Hasonlót tapasztaltam magamon, is igaz nekem az éjfél 1-2 és 10-11es kelés nem, de a jóval tovább kitolt alvás/kelés okozott ilyesmit.
2023. júl. 3. 19:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, ez jó volt intő jelnek. Rendbe teszem magam. Nem akarok elcsesződni
2023. júl. 3. 19:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!