Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 2 pszichológushoz fölösleges...

2 pszichológushoz fölösleges egyszerre járni?

Figyelt kérdés

Van egy pszichológus aki foglalkozik életvezetési coachinggal is, mellette elég sok tudományos dolgot végez, ez felkeltette a figyelmem.

Akihez most járok ott inkább a lelki bajokat kezeljük.

Nem állok jól jól anyagilag, de kíváncsi volnék, hogy tudna-e hasznos lenni a 2 egyszerre?

2023. júl. 1. 12:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%

Én sosem kértem el semmilyen szolgáltató papírját, amikor igénybe vettem, hogy "mutassa csak akkor a végzettségeit"

Akár pszichológus, akár fodrász, akár burkoló.

A vélemények megbízható forrásból számítanak nekem.

Amit írtam, lehet, félreértetted. Ha valaki két nap alatt elvégzi a coach képzést, lehet jobban vágja az emberi működést, mert mielőtt elvégezte, már mondjuk 10 éve ezzel foglalkozott.

Úgy értettem, hogy hiába tanul 10+ évig valaki, elvégzi ezt, elvégzi azt, lehet jobban ért hozzá, aki nem végezte hivatalosan, csak nagyon vágta a témákat. És neki elég egy coach képzés. Mert van ilyen is.

2023. júl. 1. 13:16
 12/24 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként még annyit a végzettség dologhoz, hogy nekem egy nagyon szimpatikus, most már Kanadában élő és dolgozó terapeuta (aki nem Feldmár András) azt írta, hogy nem igazán a végzettségek számítanak, hanem az, hogy a) mennyit jártak ők maguk önismeretre (kötelező a pszichológusoknak) b) járnak-e szupervizióba.
2023. júl. 1. 13:17
 13/24 anonim ***** válasza:
83%
Nem megfelelő szóhasználat az, hogy "fölösleges". Ha a terapeuta tud róla, nem fog beleegyezni. A két különböző megközelítés megzavarhatja a tervezett folyamatot. Letagadni meg nehéz és kellemetlen lenne. Ettől függetlenül engem is kíváncsiság tölt el azzal kapcsolatban, hogy milyen lehet kettővel.
2023. júl. 1. 13:18
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszi, meggyőztetek.

Egyelőre maradok annál akihez járok.

Lehet későbbiekben a coach irányvonalat is kipróbálom.

Lehet nem is célszerű egyszerre, hogy 2 ember gyógyítsa ugyanazt a lelki problémát, mert lehet az eltérésekből csak több zavart okozna.

2023. júl. 1. 13:18
 15/24 A kérdező kommentje:

9-es nekem nagyon szimpatikus András, youtube videoját is hallgattam, nagyon értelmesen beszél és fiatalosan közelíti meg a dolgokat.

Voltam már korábban aggastyán szakembernél, aki nem tudott azonosulni a problémáimmal, főleg szerintem a generációs különbség miatt.

2023. júl. 1. 13:19
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet azzal, hogy az önismeret stb többet számít, mint a szakmaiasság.

Egy klinikai szakpszichológushoz komoly mentális problémákkal rendelkezők is járnak, bizonyos betegségekre pedig egy meghatározott módszertanú technika kell.

Pl.OCD-re az ERP terápia, vagy a kognitív viselkedésterápia. Ismerni kell emellett a kérdezés módszertanát, ezzel sem lehet születni, valahogy meg kell nyitni a pácienst.

Élettapasztalat,önismeret, önképzés révén bölcs baráttól, tanártól stb lehet kérni tanácsot, de terápiához bizony pontos módszertani szakismeretek kellenek.

2023. júl. 1. 21:50
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

16

Rendben, elfogadom.

Mi az az ERP terápia?

12-es voltam

2023. júl. 1. 22:09
 18/24 anonim ***** válasza:
Ha neked így jobb akkor jarj kettőhöz.
2023. júl. 2. 01:50
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

17: Expozíció és válaszgátlás.

OCD-nél az agy a különböző ártalmatlan ingerekre üss vagy fuss elven pánikolva reagál, előidézve a kényszergondolatokat, ami enyhítésére a páciens a kompulzióit végrehajtja.

Ezt az inger-válasz reagciót alakítja át a terápia.

2023. júl. 2. 08:11
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van pszichológus és coach végzettségem. Jól kiegészítik egymást, nagyon leegyszerűsítve úgy írnám le, hogy a pszichológiai tanácsadás az a lélek mélyebb vetületeivel foglalkozik, míg a coaching abban segít, hogy a mindennapokban milyen kisebb-nagyobb pozitív változásokat lehet elérni. Ezek jól működnek együtt.

Viszont egyszerre NEM javaslok több szakembert és a legtöbb tanárom ugyanígy gondolta- egyszerre egy szakember, egy módszer felé köteleződj el, ha pedig abból már nem tudtok kihozni többet, lehet váltani. Ne keveredjenek a vélemények, folyamatok.

2023. júl. 3. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!