2 pszichológushoz fölösleges egyszerre járni?
Van egy pszichológus aki foglalkozik életvezetési coachinggal is, mellette elég sok tudományos dolgot végez, ez felkeltette a figyelmem.
Akihez most járok ott inkább a lelki bajokat kezeljük.
Nem állok jól jól anyagilag, de kíváncsi volnék, hogy tudna-e hasznos lenni a 2 egyszerre?
Én sosem kértem el semmilyen szolgáltató papírját, amikor igénybe vettem, hogy "mutassa csak akkor a végzettségeit"
Akár pszichológus, akár fodrász, akár burkoló.
A vélemények megbízható forrásból számítanak nekem.
Amit írtam, lehet, félreértetted. Ha valaki két nap alatt elvégzi a coach képzést, lehet jobban vágja az emberi működést, mert mielőtt elvégezte, már mondjuk 10 éve ezzel foglalkozott.
Úgy értettem, hogy hiába tanul 10+ évig valaki, elvégzi ezt, elvégzi azt, lehet jobban ért hozzá, aki nem végezte hivatalosan, csak nagyon vágta a témákat. És neki elég egy coach képzés. Mert van ilyen is.
Köszi, meggyőztetek.
Egyelőre maradok annál akihez járok.
Lehet későbbiekben a coach irányvonalat is kipróbálom.
Lehet nem is célszerű egyszerre, hogy 2 ember gyógyítsa ugyanazt a lelki problémát, mert lehet az eltérésekből csak több zavart okozna.
9-es nekem nagyon szimpatikus András, youtube videoját is hallgattam, nagyon értelmesen beszél és fiatalosan közelíti meg a dolgokat.
Voltam már korábban aggastyán szakembernél, aki nem tudott azonosulni a problémáimmal, főleg szerintem a generációs különbség miatt.
Nem értek egyet azzal, hogy az önismeret stb többet számít, mint a szakmaiasság.
Egy klinikai szakpszichológushoz komoly mentális problémákkal rendelkezők is járnak, bizonyos betegségekre pedig egy meghatározott módszertanú technika kell.
Pl.OCD-re az ERP terápia, vagy a kognitív viselkedésterápia. Ismerni kell emellett a kérdezés módszertanát, ezzel sem lehet születni, valahogy meg kell nyitni a pácienst.
Élettapasztalat,önismeret, önképzés révén bölcs baráttól, tanártól stb lehet kérni tanácsot, de terápiához bizony pontos módszertani szakismeretek kellenek.
16
Rendben, elfogadom.
Mi az az ERP terápia?
12-es voltam
17: Expozíció és válaszgátlás.
OCD-nél az agy a különböző ártalmatlan ingerekre üss vagy fuss elven pánikolva reagál, előidézve a kényszergondolatokat, ami enyhítésére a páciens a kompulzióit végrehajtja.
Ezt az inger-válasz reagciót alakítja át a terápia.
Nekem is van pszichológus és coach végzettségem. Jól kiegészítik egymást, nagyon leegyszerűsítve úgy írnám le, hogy a pszichológiai tanácsadás az a lélek mélyebb vetületeivel foglalkozik, míg a coaching abban segít, hogy a mindennapokban milyen kisebb-nagyobb pozitív változásokat lehet elérni. Ezek jól működnek együtt.
Viszont egyszerre NEM javaslok több szakembert és a legtöbb tanárom ugyanígy gondolta- egyszerre egy szakember, egy módszer felé köteleződj el, ha pedig abból már nem tudtok kihozni többet, lehet váltani. Ne keveredjenek a vélemények, folyamatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!