Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez az allapot?

Mi lehet ez az allapot?

Figyelt kérdés
Pár hónapja tapasztalom, de már észrevettem évekkel ezelőtt csak nem ilyen mértékben, hogy amikor valami stresszhelyzet ér, pl veszekedés, rossz hír stb. Akkor jobban felmegy bennem az adrenalin, szinte egyből halálfélelem van a szívem nagyon dobog és nehezebben nyugszom meg. Nagyon zavaró meg ha egy kicsit valaki jobban felemeli a hangját en már szó szerint rosszul vagyok a mellkasom “beremeg” és tipikus pánik tüneteim vannak míg más embernek meg se kottyan.

2023. jún. 29. 21:37
 1/9 anonim ***** válasza:
1%
Mert nem voltál hozza szokva és erzekenyebb vagy!
2023. jún. 29. 21:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyik ismerosom ilyen. Durva kornyezetben nott fel.

Nagyon hamar felkapja a vizet.

Gyerekkoraban iszonyu agressziv volt, mara mar nem, felnott, de hiszem hogyha olyan tortenne, akkor visszaesne a gyerekkori lelki serelmekbe es melysegbe.

2023. jún. 29. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Pánikroham. Sajnos nehéz leküzdeni de meg kell tanulni. És javasolt lehet szakember felkeresése is, magadtól nehezebb kitalálni az okot. Persze nem lehetetlen, csak sokat kell dolgozni magadon.
2023. jún. 29. 22:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Vannak pánikrohamaim de ez nem olyan, sokkal gyorsabban ver a szívem és sokkal jobban megijedek mint kene.
2023. jún. 30. 11:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet ez egy masszívabb pánikroham, mint amilyet megszoktál. Velem is úgy volt, ha valami sokkal jobban "zavart", akkor kaptam egy erősebb pánikrohamot és másabbak voltak a tünetek is. Lehet a tudatalattid sokkal "érzékenyebb" a veszekedésre, rossz hírekre.
2023. jún. 30. 19:50
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat, lehet e ez ellen tenni valamit? Pár hónapig nagyon rossz volt mindennapos halálfélelem rosszullét , mostanra jobb lett, mar nem mindennapos persze vannak rosszabb napok de mar jobban vagyok, mar csak ami zavar ez a nagy ijedtség a semmin.
2023. jún. 30. 21:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy pszichológus mindenképp javasolt. Ha nem élsz a lehetőséggel, beszélgess olyasvalakivel, aki megért és tud segíteni.

Gyógyszert ne szedj rá, mert nem fog javítani az állapotodon semmit. Próbálj meg különféle relaxációs technikákat. Ha rád jön ilyen rosszullét, lélegezz mélyeket és próbáld meg tudatosítani magadban, hogy nem kell megijedni semmitől, nem vagy életveszélyben, nem fenyeget semmi. Kicsit nehéz erre összpontosítani, de idővel menni fog (persze csak akkor akarod). Vagy tereld el a gondolatodat valami mással, hallgass zenét, nézz valami filmet/videót, olvasgass, bármit csinálhatsz, ami jobb kedvre derít és ezáltal elfelejted a rossz dolgokat.

2023. jún. 30. 22:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Koszonom ezek jo tippek próbálom alkalmazni őket, az a baj hogy nem tudom meggyőzni magam arról , hogy nem vagyok életveszélyben, mivel olyan helyen dolgozom ahol könnyen lehetek, sajnos váltani nem tudok még..
2023. jún. 30. 22:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha ekkora halálfélelmed van, akkor nem igazán javasoltak az efféle munkák, amíg nem sikerül korrigálnod. Ebben az esetben akkor csak próbálj minél higgadtabb maradni, de ugyanakkor légy éber. Egy valami biztos, hogy a pánikszerű félelem rosszabít a dolgokon.
2023. jún. 30. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!