Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan takarjam el a hegeimet...

Hogyan takarjam el a hegeimet nyaron?

Figyelt kérdés
Mielott barki negativat irna, kerem ne tegye mert ez érzékeny tema szamomra. Az felkaromon es mind a ket alkatomon is vannak hegek es nem sokan tudnak rola. Hogyan tudnék rovid felsot felvenni nyaron? Es nem, nem allok még keszen arra hogy az emberek lassak es tudjanak rola. Nem azon a szinten tartok még. Es igy hogy ilyen meleg van mar nem tudok egesz nyaron hosszu felsokbe meg pulcsikba szaladgalni mar. Nagyon tanacstalan vagyok tenyleg nem tudom hogy fogom megoldani.

2023. jún. 22. 16:14
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem friss hegek, akkor korrektorral es alapozoval be tudod fedni
2023. jún. 22. 16:17
 2/7 anonim válasza:
34%

Karkötők, illetve óra?

Nekem szerencsére nem látszik, de amíg látszódott, addig igyekeztem ilyen szűkebb bőr karkötővel megoldani.

2023. jún. 22. 16:17
 3/7 A kérdező kommentje:
nem megoldas a karkoto sajnos mert az egesz alkarom olyan
2023. jún. 22. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
29%
Akkor csak korrektor és az alapozó. Illetve mehetsz szolizni is, talán segít egy kicsit, ha barnul a bőröd.
2023. jún. 22. 16:34
 5/7 anonim ***** válasza:
23%

Hoztál egy döntést, ami után vállalni kell a felelősséget.

Viszont, hogy ne csak okoskodjak, létezik tetoválást védő szalag, amit friss tetoválás után szoktak hordani, hogy védje a bőrt a naptól és a szennyeződésektől, lényegében eltakarja az egész alkarod. Keress rá.

2023. jún. 22. 17:53
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Tanulj meg roplabdazni egy kicsit, es vegyel ilyen nemtom minek hivjak, de ilyen karvedot gondolom huzodas ellen.

Meg lehet kapni ilyen ragtapaszt ami izomhuzodas ellen van azt hiszem. Ha nem friss.

Ezek mind hihetoek (bar a roplabda tudas lehet nem, de nem az a lenyeg), es el is fedi a hegeket/sebeket.

En is vagdosom magam.

Ha frissek akkor mindennap szedj C vitamint meg Cinket meg D vitamint. Gondolom sokat nem napozol :)

C vitamin jo a dermiszes sebek gyogyulasara, az a feher "zsirnak" tuno resz.

Cink meg alapbol jo szinten a bor retegek gyogyulasara, infekcio elkerulesre. Minel kevesebb idegen test, annal gyorsabb gyogyulas.

D vitamin meg hogy ne legyen fertozes es ismet gyorsabb gyogyulas.

C 500 mg

D 3000 NE

Cink 15 mg

Vegyel egy un. "Béres Primomed sebápoló spray 150ml" - tokeletes sebfertotlenito, egyaltalan nem csip. Alkoholt tilos nyilt sebre. Csak ilyen spray-t vagy hasonlo osszetetelut.

Nekem volt mar hypodermis vagasom is, az mar mely. Befujtam, es olyan erzes volt mint egy kicsit hideg viz az alkaromra, ennyi kb. 3mp-ig.

Eloszor most meg a kezed, majd a kormod alatt is nagyon alaposan. Utana medasept kezfertotlenitovel (amit sebeszek is hasznalnak) kend be a kezed, csukd ossze es minimum 1 percig, de optimalis lenne 3 percig egyben tartani a tenyered.

Steril sebtapaszt hasznalj. Cosmopor E.-t a hartmanntol. Azok sterilek.

A meretet nem tudom ajanlani, azt neked kell kivalasztani, mert nem tudom milyen mely a sebed. Szoktam latni vagasokat, es ha az alapjan nezem, akkor nem kell olyan nagy neked. Es baromi olcso. 200 - 400 ft/db. De en mar vettem 2000-reset is mert eleg sok sebem volt es nem akartam vacakolni kisebbekkel.

Spray: [link]

Szigetkotszer (sebtapasz): [link]

Ezek mind eszmeletlen olcsok.

Hasznalat: Spray-vel fujj kb 5 - 7 et a sebre. Ami lecsurog majd feltakaritod. Egy picit razd meg az alkarod hogy a cseppek lejojjenek (kiveve ha veresek), hamarabb szarad (de a sebbol nem jon ki az a resz ami kell). Bontsd ki a sebtapaszt es merd fel hogy hova fog menni a ragaszto resze meg a parna resze.

Mely kitagult sebekre sebzaro csikok: [link]

Megint a meretet nem tudom megmondani. Sebedtol fugg.

Ha a spray megszaradt mindenhol, akkor eloszor rakd a sebzarot fel az instrukciok alapjan (rajta van elvileg, ha nincs irj nyugodtan). Nem fog fajni ez sem.

Majd ahova a sebtapasz-ragaszto fog menni, annak is szaraznak kell lennie, ezert torold le, de csak azt a reszt ahova a ragaszto fog menni. Egy kis nedvesseget hagyj a seb korul, ne torold le. Jo lenne steril vattaval vegezni az egeszet.

[link]

1200 Ft ha jol latom.

Ha nincs, akkor legyen valami sima vatta, jobb mint a semmi, csak ne illatanyagos.

Amit linkeltem szigetkotszert azt is lehet kapni, kb. 1000 ft-ert kaphatsz 5 - 8 db-ot, merettol fuggoen, ezt neked kell megitelni.

Majd finoman a meg nedves (felig)nyilt sebre rakd a sebtapasz parna reszet, ha ez megvan, akkor egy kis reszet finomat simitsd a szaraz borodre, ugy hogy sima legyen, ne gyurodt.

Ezutan majd finoman simitsd vegig a ragaszto reszet, ugy, hogy egyenes legyen mindenhol, szep lassan csinald, a seb iranyat kovetve altalaban, de lehet barmilyen iranyban, csak lenyeg hogy sima legyen, ne gyurodt.

Ez lehet nehez, sebhelytol fugg.

Neha nekem sem sikerul rendesen, semmi baj. 2 nap mulva ujra probalod. A fo lenyeg, hogy lefujod es megszarad es fenn van a seben a parna resze es ragad nagy reszben.

Nagyon megbizhato a gyogyszertari szar 3000 forintos 3 db-os normalis meretu sebtapaszokhoz kepest amik nem is ragadnak.

A hartmann felek totalisan raragadnak, sehogy nem fog lejonni es borbarat + steril. Talan mar irtam, de 2 naponta csereld.

ha ezt a par sebkezelesi rutint betartod, es semmi fertozes nem lesz. A viszketes elmulik 1-3 nap alatt, az a gyogyulas jele, nem pedig a fertozes.

Ha annal tovabb tart, akkor nezz ala. Ha fertozott, fujd le megint. A melyebb gyulladas szeru fajdalom sem jelent komolyat hanem gyogyulast par napig. Csak akkor ha az is tovabb tart, de a gennyt hamarabb eszreveszed szerintem.

Kb. 1-2 het alatt lesz gyogyulas kozepes-dermis vagas eseten is, Epidermis (feluletes := falcolas) (kozepes dermis := ahol mar latod a feher kollagen reszt es azon is picit melyebbre vagtal - ezek jobban szoktak verezni)

Melyebbnel ahol ilyen fura szineket is latsz mar (hypodermis) - ott mar lehet hogy 1 honap a gyogyulas, vagy 1.5 honap. Azokkal nagyon torodj, es nagyon keruld el. Azok nem nagyon fognak egyhamar eltunni, talan evek.

Enyem 1 ev utan sem tunt el. 2 db van. Meg mindig piros/barna, inkabb barna. A tobbi mar inkabb heges vagy feher.

De legjobb lenne abbahagyni - mondom en... nem kifogaskent, en kezeles rezisztens vagyok, csak xanax mukodik, rivotriltol bunko es tapintatlan leszek, a tobbi meg nem/alig hat. Lamotriginet szedek egyedul meg xanaxot.

5 ongyilkossagi kiserlettel a hatterben. Jo lenne mar pihenni es nem ugy ebredni a bekes sotetsegbol a vilagosba, hogy "meg mindig".

Remelem neked mas vagyaid vannak, sot, biztos vagyok benne.

Ha lehet tanulj minimalis anatomiat, hol csinalhatod/hol nem (foleg arteriak/venak NE), mert ha rossz helyen, visznek a mentosok a sebeszetre aki lehet szarul varrja ossze es bunko is. Aztan pszichiatria.

En mar megjartam az utat. Antipszichoval lenyomnak meg rivotrillal, voltam zart osztalyon meg nyilton, es csak a plafont lehet nezni meg minimalisat enni.

Nem kivanom ezt az utat neked. Altalanossagban a vegtagjaid belso felenel ne, hanem kifele csinald.

Ha valami nem ertheto/vilagos akkor irj nyugodtan, ha keretlen volt a segitsegem ha nem es csak beszolni akarsz - mar hozzaszoktam az ilyen privat uzenetekhez, nem emiatt csinalom.

Gyogyulj valahogy kerlek.

2023. jún. 22. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:
95%

Ja a tapaszt ne szarazan szedd le! Es ne csapvizzel!

Spray-el fujj eleget a szigetkotszerre ugy, hogy tocsogos nedves legyen meg a ragaszto resze is. Pazarlasnak tunik, de ezzel is fertotlenitesz a seb korul, meg a pH-t is emeled amit nem szeretnek egyes bacik meg organizmusok, meg egy csomo minden.

Olvasd vegig mire jo ez a spray: [link]

Majd finoman tapogasd es nagyon finoman dorzsold meg mindenhol a tapaszt, hogy atazzon, a parna reszt egy nagyon picit jobban, mert ott a seb.

Ha ez megvan es nedvesnek iteled elegge, akkor a ragaszto egyik elet korommel kapard fel, es kezd el leszedni a boroddel vizszintesen nagyon lassan, a seb resznel is.

Konnyen le fog jonni.

Ezutan megint fujd el, es ismeteld a procedurat amit elozoleg a 6-os kommentben irtam egeszen a kezfertotlenitestol.

Es ezt 2 naponta. Igy tudod kovetni a javulast is.

Es ne felejtsd: SEMMI ALKOHOL, tudom sokan azt hiszik ez jo megoldas, de total nem. Sot kontraproduktiv. Es betadin sem (povidone-idodine).

Csak spray + sebzaro + szigetkotszer + steril vatta es etrendkiegeszitok, majd rendes etkezes, de sokan nem tartjak azt be, meg oszinten annyi nyomelemet amennyi ilyenkor kell nem is fogsz bevinni kajaval.

Ha mar csinalod, csinald rendesen. Tudom penz meg munka, de legalabb nem mesz orvosokhoz fertozessel, meg rozsdas eszkoz altal okozott sebbel meg ilyenek, nem kell amputalni vegtagot, nem kell tetanusz oltas es meg sorolhatnam.

Amivel csinalod azt max 2 hetig hasznald. Ha éleset használsz, akkor legyszi vegyel olyat amin hatul le van irva hogy "Stainless steel" es "Chormium Oxide" = "Cr2O3" = Chromium(III)-oxide, ezt a kettot tartalmazza. A stainless steel magyarul tiszta acel, a kromium oxid meg megvedi a korroziotol, rozsdasodastol, nagyon megbizhato.

Hasznalat utan mindig gyorsan mosd le es torold meg nagyon gyorsan hogy a kromium-oxid reteg ne jojjon le, steril vattaval amig a vattan nem erzed, hogy tiszta. Majd tarold legmentes helyen.

En ki szoktam tepni egy nagy adag steril vattat, es a szaraz eszkozt ebbe csomagolom. 2 hetente meg lecserelem.

Tisztazas kepp hasznaltam egy szot ami lehet osszekeverhet:

Tapasz = szigetkotszer = sebtapasz.

De gondolom ezt ha elolvastad az egeszet akkor tudod.

2023. jún. 22. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!