Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi nyugtatófüggő lehet...

Mennyi nyugtatófüggő lehet Magyarországon?

Figyelt kérdés
És ebből mennyi tudja magáról, hogy az?

2023. jún. 13. 09:10
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
🙋‍♀️
2023. jún. 13. 09:14
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Az vagyok és tudom.
2023. jún. 13. 09:25
 3/8 A kérdező kommentje:
2 már van, oké. De úgy értettem, hogy összesen. Körülbelül.
2023. jún. 13. 09:33
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
#3 A nyugtatófüggőség kéz a kézben jár a gyakorizással. Itt szépen össze tudod majd őket számolni.
2023. jún. 13. 09:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok van mivel a magyar mentalhigeniaban a nyugtato a fo megoldasa a dokik szerint, es irjak boldog boldogtalannak aki meg sajna rakap. En is az vagyok, de en csak napi 0.5-0.75 mg-ot szedek kb 1-1.5 eve, de mivel naponta szedem igy en is fuggonek szamitok. Ez olyan mint az alkoholistanal aki csak 1-2 sort iszik a masik meg 8-at. Amugy nem tudom van e ra hivatalos adat, de szerintem biztos 100 ezer folott van a szamuk, de ez csak tipp lehet kevesebb, vagy joval tobb.
2023. jún. 13. 11:05
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
#4 kikérem magamnak. Én gyakoris vagyok de nem szedek nyugtatót. Mondjuk lehet kéne xD
2023. jún. 13. 12:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

2-300 ezer között valahol, de nehéz megmondani.

És nemcsak az a kérdés, hogy mennyien tudják magukról, hanem hogy közülük mennyien vallják be ténylegesen maguknak.

Tapasztalatom, és ez akár drogra, alkoholra vonatkozólag, hogy bár a többség tisztában van vele, hogy nem egészséges a viszonya a tudatmódosítókkal, de ahogy megkapja a billogot, hogy márpedig ő függő, az a világ sértése. Szóval magával a betegségtudattal van gond, vagyis annak hiányával. Valahogy az emberek nem képesek megérteni, hogy hiába csak 0,25 mg xanax, csak 1 sör, csak 1 spangli.. ha minden nap nyomod, akkor függő vagy.

2023. jún. 13. 13:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt azt mondják, 700-750 ezer pszichiátriai beteg van az országban: [link] többségük pedig szed nyugtatót vagy szorongásoldót. Nem mindegyikük, de nem is csak ők, nekem például alvásproblémára akarta felírni a ho., de kiröhögtem. A stresszdoktor.hu-n olvasható: "Hazánkban évente 480 millió Xanax és Frontin,

valamint 80 millió Rivotril tabletta fogy...", de persze vannak mások is. Gyanús nekem, hogy több függő van 2-300 ezernél, és sokan közülük, akik tisztában vannak vele, hogy nem tudnák elhagyni, nem függőként tekintenek magukra, az ő betegségük előkelőbb, drogosokkal, alkeszekkel nem közösködnek. :D

2023. jún. 13. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!