Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék leszokni a...

Hogyan tudnék leszokni a gyakoriról?

Figyelt kérdés

Napi szinten többször nyitom meg, mint a levelesládámat, ha fél óráig nem nézek ide, már azok kattogok milyen válaszok érkezhettek oda, ahol válaszoltam.

Rengeteg időt elvesz, a Facebook/Instagram-ról könnyen leszoktam (ott beláttam, hogy agymosás az egész), játékokkal se játszom már telefonon, de ez a gyakori... Valahogy nem megy (még).

Persze aki válaszol, valószínűleg szintén függő, szóval lehet nem jó platformon kérdezem :D

Köszi a válaszokat!

2023. jún. 5. 23:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Törlöd a profilt. Én is azt csináltam már egyszer. Két év múlva jöttem vissza.
2023. jún. 5. 23:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás a nevemben rejlik 😉
2023. jún. 6. 00:08
 3/16 A kérdező kommentje:
Akkor nem vagyok egyedül ezzel a dologgal :D
2023. jún. 6. 00:31
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Töröld az összes választ és kérdést, ne legyen előzményed.

Ha ez sem elég, akkor a profilt. De arra emailben is rá kell erősíteni, különben nem szűnik meg. Nekem ez már kb.az 5.profil. Fél - egy évre le tudom tenni ha függőség alakul ki. Most kb 2-3 nap után próbálok nem feljonni ide.

2023. jún. 6. 01:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan így vagyok én is, minden social media felületen van napi 1 órám kb. Itt meg duplája. Lehet csak hitegetem magam de szerintem azért inkább ez mint egy Facebook vagy ilyesmi. Vannak értelmes kérdések is amik informatívak lehetnek. De mint minden közösségi platformnak van söpredék része, de ez ezzel jár. Jelenleg az időpocsékoláson kívül nem látom okát hogy abbahagyjam. De tény hogy én is rá tudok pörögni egy szaros üzenetre is.
2023. jún. 6. 21:53
 6/16 A kérdező kommentje:

Ezeket csináltam meg, ma nem is jöttem fel ide, csak most, hogy leírjam. Ha megint belépek, írni fogok.

- böngésző előzményekből töröltem az összes gyakoris linket

- elmentett jelszót kitöröltem, fejben van meg

- összes megválaszolt kérdést kitöröltem a figyelésből (írtam rá scriptet, 10 perc alatt megcsinálta, volt 30 oldalnyi)

Így sokkal több idő (lenne) megnyitni a gyakorit, mint egyébként, és ezért le is szoktam a rutinról. Eddig tetszik :)

Megj.: Lehet ugyanez az út a dohányásról leszokásban is? Megnehezíteni a hozzáférhetőségét? Én magam nem dohányzom, de aki igen, próbálja ki. Lehet kitaláltam valami jót ;)

2023. jún. 8. 22:33
 7/16 anonim ***** válasza:
18%
Ne akarj leszokni, én is gyk függő vagyok ,de élvezem. Ez a mai világ hülyesége hogy mindenről le akar szokni! Pont hogy a függőség pezsdíti fel a lelket,kicsit szar ,de amúgy boldog leszel tőle és sose unatkozol!
2023. jún. 9. 11:49
 8/16 anonim ***** válasza:
32%
De miért kellene leszokni róla? Sok fórumon voltam már, sokat voltam chat oldalakon, de szerintem ez a legjobb.
2023. jún. 9. 17:27
 9/16 anonim ***** válasza:
48%
Az a baj hogy ameddig a felszabaduló idődet nem tudod lekötni akkor csak lecseréled a gyakorit de maga a helyzet nem változik. Én leszoktam a számítógépes játékokról, felesleges időmben sem csinálok hasznosabbat. Szerintem találj valamit amiért azt érzed hogy feladod a gyakorit mert neked az fontosabb (pl. sport, barátnő). Ha ide eljutsz nincs szükséget törölgetésre meg ilyenekre. Aztán lehet tévedek de szerintem ez a legjobb módja.
2023. jún. 9. 21:32
 10/16 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon durván fomo érzést nyújt, ha nem jövök fel

Nálam ezzel csak akkor lett probléma, amikor nagyon eldurvult a szorongás, nem volt munkám és itthon vagyok egész nap

Ha lenne mit csinálnom akkor valószínűleg nem érdekelne

2023. jún. 10. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!