Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezt milyen betegségnek hívják?

Ezt milyen betegségnek hívják?

Figyelt kérdés

A lényeg röviden.

Attól félek, hogy ha valamit a megszokottól eltérően csinálok, valami rossz fog történni.

Pl. A párom felájonlotta, hogy aludjak ott nála és úgy menjek másnap reggel munkába (erre még nem volt példa) attól tartok emiatt valami nagyon rossz fog történni. Ha valami tényleg rossz történik, akkor meg biztosan erre fogom fogni.

Tudom nem egészséges a gondolkozásom, ezért is kérdezem, hogy milyen betegség ez?

2023. máj. 29. 07:17
 1/9 Phoney ***** válasza:
Ennyi alapján orvos sem tudna diagnosztizálni, de jó eséllyel valamilyen szorongásos zavar lesz.
2023. máj. 29. 10:17
 2/9 A kérdező kommentje:

#1: köszönöm a választ!

A példa csak egy volt a sok közül.

+1 példa: az eddigi teremcipőmet befogtam hétvégén dolgozni, most tiszta kosz. Mikor ránézek azon gondolkozom, hogy azért mert koszos, megint valami probléma lesz az életemben, mivel eddig ez a cipő tiszta volt. Mivel most koszos, az életemben is jön valami negatív.

2023. máj. 29. 10:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy le leszek pontozva, mert hogy ennyiből nem lehet megállapítani, ahogy 1-es írta. Én is azt gondolom, hogy szorongás és azon belül kényszergondolatok. Nekem gyerekkoromban volt olyan, hogy iszonyatosan féltem mindenféle jelektől. Aztán kamaszkoromban és a húszas éveim elején voltak kényszergondolataim. Végül más irányt vettek a pszichés betegségeim, nem az OCD a fő problémám.
2023. máj. 29. 11:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem szoktam pontozni, minden válssznak örülök (ami nem troll vagy értelmetlen)
2023. máj. 29. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
31%

4

Nem te fogsz lepontozni, hanem olyanok, akiknek abban merül ki a gyakoris tevékenysége, hogy ebben a kategóriában nem egészen érthető szempontok szerint lepontozzák a segítőkész, teljesen normális válaszokat.

2023. máj. 29. 11:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Szakorvos segitségét kérjem? Van erre gyógyszer, hogy ne legyenek ilyen gondolataim?
2023. máj. 29. 11:53
 7/9 Phoney ***** válasza:
100%
Tünetileg általában kezelhető gyógyszerrel, de meggyógyítani nem fog. Szorongásos zavarokat pszichoterápiával lehet gyógyítani.
2023. máj. 29. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:
A megszokott rutintól eltéréstől való félelemre talán az ocd húzható rá mint karegória.
2023. máj. 29. 12:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Kényszerbetegséget mondanék.
2023. máj. 29. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!