Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt mondják rám sokan, hogy...

Azt mondják rám sokan, hogy nárcisztikus vagyok? Valóban? (Jellemrajz bővebben)

Figyelt kérdés

Egy kis jellemrajz magamról: általában őrülten szeretek valakit, mármint, olyan őrülten, hogy az tényleg kaotikus... Volt, hogy egy nap 20 oldalnyi tömény érzelmet zúdítottam valakire, volt, hogy letiltott, és én 10 profilt hoztam létre, volt, hogy konkrétan hánytam a hiányától, volt, hogy egyik pillanatban iszonyatosan, embertelenül, esztelenül lehordtam a sárga földig, mikor megbántott, és körülbelül 30 perc múlva megint őrült szerelmet vallottam neki. Verseket írok, zenét szerzek neki, szerenádot adok, és utlraféltékeny vagyok, sajnos.

Aztán néha-néha jön egy agyköd, érzelmi-hullaság, egy pánik, mintha nem szeretném már, elhidegülök, és nem tudok ebből kiszabadulni, mintha megbénulnék, még pár szót is nehéz leírnom neki, szeretem, de nem tudom kifejezni, és azt hiszik, hogy játszom velük, vagy szórakozom, de egész egyszerűen nem megy a kommunikáció sem.

Aztán hirtelen újból minden megváltozik, egy dallam, egy szín, valami hirtelen elűzi ezt a "ködöt", és újból érzek, olyan elemi erővel, hogy megint csak elsöpröm a lányt az érzelmekkel.

De nem tudom kontrollálni, nem tudok kiegyensúlyozottan szeretni, csak ilyen kaotikusan.

Mi a baj velem? És miért gondolnak emiatt nárcisztikusnak? Az érzelmeim őszintén, általában olyan szinten szeretek valakit, hogy nem is kérem, hogy adjon valamit, az sem érdekel, ha nem szeret, csak hadd adhassam át neki a szeretetet, és tehessem boldoggá.

2023. máj. 26. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez kb, én is lehetnék.
2023. máj. 26. 12:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Ráadásul ilyenkor szeretek elveszni a másikban, elfelejteni magamat, mint embert, és csak rá koncentrálni, mindent amit teszek, mindent amit írok, mindent amit mondok, csak róla szól, megszűnik az én, megszűnik a külvilág, és csak ő létezik, volt, hogy félévet halasztottam egyetemen, volt, hogy haverjaimmal nem találkoztam hónapokig.
2023. máj. 26. 12:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy időre hagyj fel az ismerkedéssel, amíg egy pszichológussal nem sikerül ezt megoldanotok, mert így csak bántani fogod azt akit szeretsz.

Gondolj csak bele milyen fájó és romboló lehet ez a másik számára

2023. máj. 26. 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Ebben a leírásban nem sok nárcisztikus vonás található. Ha mindenképpen valami személyiségzavar-cimkét kéne ráaggatni, akkor inkább borderline irányban lehetne keresgélni. Node miért is kellene patologizálni? A heves turbulens érzelmi élet teljesen normális, amennyiben senkinek nem árt.
2023. máj. 26. 13:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is a borderline jutott eszembe. Vagy még egyusrűen csak fiatal vagy és az érzelemeid/hormonjaid írányítanak, amik gyorsan megváltoznak. Mindenesetre ez nem csak a környezetednek, de neked is megterhelő lehet. Milyen fajta emberek társaságában érzed jól magad?
2023. máj. 26. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi, de ez biztos nem egy nárcisztikus jellemrajz volt, amit leírtál
2023. máj. 29. 14:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Borderline
2023. máj. 30. 18:25
 8/8 gungasam ***** válasza:
Valamilyen betegség , ez biztos. Szakember legyen a talpán aki ezt diagnosztizálja! Leginkább mániákusnak tűnik...
2023. júl. 17. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!