Hypochondria - konkrétan állandó sztrók, vagy szívbetegség érzést hogy lehet legyőzni?
Évek óta vannak ilyen problémáim. Régen is beképzeltem mindenfajta betegséget.
Azóta ez leszűkült szívbetegség, embolia, érbetegség tudatra.
Irodai munkás vagyok, sokszor a hanyag tartásból van, hogy belenyilal a hátamba vagy beszúr. Sajnos ezt nagyon hamar képes vagyok továbbképzelni, hogy infarktus tünete, vagy embolia miatt elzáródott az érfal.
Ilyenkor pár nap után állandóan felszökik a pulzusom, egyre sűrűbben érzem ezeket a nyilalásokat stressz miatt.
Ezeket mindig kivizsgáltattam, vérkép, ott rászűrtek vérrögre, mindig tökéletes volt a laborom. Voltam már szívultrahangon egy híres kerületi orvosnál, nem talált semmit.
Szóval én is mindig 99%-ban biztos vagyok benne, hogy ez hátfájdalom, idegbecsípődés, a feszes izmok miatt az idegességtől, de mindig valahogy az 1% kerekedik felül és elkezdek stresszelni és nagyon könnyen napokig rossz a közérzetem.
Hozzátennék annyit, hogy hozzátartozóm is halt meg emboliában ami rátesz egy lapáttal.
Hogy lehetne ezt orvosolni?
Pszichoterápia vagy van spéci pszichológus akiknek ez a szakterülete?
De nincs pánikrohamom. Az OCD meg amit írtál az nem ez, ez hipochondria.
A hipochondria olyan szomatoform zavar, amelynél az egyén kényszeresen foglalkozik saját egészségi állapotával, megszállottan keresi a szervezetében fellépő kóros elváltozásokat, betegségeket, holott szervi baja többnyire nincsen.
jaj ez a kedvencem, amit az utolsó írt, miért nem hagyod abba...
mindenesetre olyan orvost keresnék aki pszichoterapeuta is.
őt pl. tudom ajánlani, mert a szomatoform zavarokban jó és nem is drága
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!