Ha elmondanám pszichológusnak/pszichiáternek, hogy gyerekkoromban molesztáltak, feljelentést kéne tennie?
Figyelt kérdés
Még szintén gyerekkoromban elmondtam egy pszichológusnak, hogy egy hozzám elég közel álló férfi molesztál (családból való), és akkor hivatalból feljelentést kellett tennie. Külső nyomásra, meg azért, mert nem bírtam a nyomozással járó nehézségeket, visszavontam a dolgot. A molesztálás azóta véget ért, én felnőtt lettem, viszont úgy érzem, egyre nehezebb magammal cipelnem ezt a terhet. Nagyon szeretnék szakemberrel beszélni erről, hogy fel tudjam dolgozni, viszont nem akarok megint rendőrségi ügyet, azt hiszem, azt már nem élném túl.2023. ápr. 28. 03:27
11/18 anonim válasza:
Szex függővé váltál? 12 évesen? Általában akit molesztálnak az undorodik, tartózkodik a hasonló dolgoktól! 🤔
12/18 anonim válasza:
@11: ezt épp tegnap este hallgattam, a szakember szerint nagyon is előfordul:
Köztudott az is, hogy sok fiatalon megerőszakolt lány végzi proszitáltként, nekem is van ilyen ismerősöm.
Vagy talán emlékszel a közelmúltból Wahorn András botrányára Lakatos Márk műsorában, akit kislamaszként rontott meg egy felnőtt nő, onnantól a szex lett a fő dolog az életében a szokásos kissrácos dolgok helyett. Miért szokás itt rögtön megkérdőjelezni a kérdezőket egy kis tájékozódás helyett?
13/18 anonim válasza:
11# Oké biztos úgy van! Nem kérdőjelezettem meg semmit amúgyse csak megemlítettem! Van olyan nő ismerősöm akivel a férje erőszakoskodott és azt mondta neki több férfi nem kell mert hány, undorodik minden nemű azzal kapcsolatos dologtól! De lehet gyereknél másabb...
14/18 anonim válasza:
Gyerekkorban egész más, elhitetik velük, hogy így kell szeretni. És annyira vágynak a szeretetre, hogy odadobják magukat bárkinek. Csak a várt szeretet érzés mindig elmarad, de a gond még nagyobb lesz. Ha rajtam múlna, ezt egész biztosan elévülhetetlen cselekedetnek minősíteném.
15/18 A kérdező kommentje:
#8-as, abban igazad van, hogy valóban haragszom a világra, a saját családom kényszerített, hogy visszavonjam az egészet, aztán az, aki azt mondta, nekem hisz, beállított minden hazugnak. Ez a saját anyám. És mindig én voltam az önző, meg a hálátlan.
2023. ápr. 28. 12:38
16/18 anonim válasza:
Ha megteheted mindenképp fordulj szakemberhez. Nem tesz ő semmilyen feljelentést, neked viszont a lehető leghamarabb kellene jó kezekbe kerülni. Ekkora traumát még megfejelni az anyai árulással, remélem, már semmiféle kapcsolatot nem tartasz fenn ezzel a közeggel.
17/18 A kérdező kommentje:
#16 De, velük élek még.
2023. ápr. 28. 12:52
18/18 anonim válasza:
Lépj le a saját érdekedben, és még a számukat is blokkold
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!