Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vajon meg lehet úszni az életet?

Butusbrutus kérdése:

Vajon meg lehet úszni az életet?

Figyelt kérdés
Mentális problémák tömegével küzdök. Otthon lakom. Három munkahelyről is el kellett jönnöm, mert leszálló ágba kerültek ezek a cégek és nem volt elég megrendelés. Most munkanélküli vagyok fél éve. Egy befektetésemből és egyéb dolgokból összejön havi 160 körüli összeg. Próbáltam én már mindent. Pszichológus, elköltözés, csajozás stb. Kudarc, kudarc hátán. Elegem van már a folyamatos szorongásból és a pánikbetegségből. Nem akarom elviselni a bunkó embereket és a kizsákmányoló munkahelyeket ahol semmibe sem nézik az embert. Ki akarok válni a társadalomból. Én hajlandó vagyok mindenről lemondani, csak ne kelljen ebben a rendszerben részt venni. Undorítónak tartom azt ami folyik. Teljesen kiveszett már minden emberi érték a társadalomból. A pénz az Isten. Semmi más nem számít. Pakolgatok folyamatosan a befektetésbe, hogy nőjön a hozam. Nem tudom lehet-e hosszú távon ezt így csinálni.
2023. ápr. 27. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy újabb mártír.
2023. ápr. 27. 19:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Eszemben sincs mártírkodni. Nem sajnálom és nem is sajnáltatom magam. A világ ilyen, én pedig más vagyok. Ennyi a történet.
2023. ápr. 27. 20:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, akik a sikerességet nem anyagi javakban, hanem mentális egézségben mérik. Nyilván azon embereket akik nem találnak kivetnivalót a jelenlegi gazdasági és társadalmi berendezkedésben, azokat ez a gondolatmenet nem érinti.
2023. ápr. 27. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Kezd el hobbiként önkénteskedni, szerintem az segítene.
2023. ápr. 27. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled, hogy nem normális a világ, főleg a COVID óta. A világelitnek embertelen elképzelései megoldási javaslatai vannak. Kényszerű oltások, készpénz eltörlése, a klímavédelem ürügyén megfizethetetlen adók kivetése az ingatlanokra (hogy elveszítsék az emberek a magántulajdonukat), az éhezés problémáját a GMO élelmiszerekkel gondolják megoldani, állati fehérjéket visszaszorítják, helyette bogarakból javasolják a fehérjét nyerni. Áttérni terveznek az MRNS vakcinákra, a gyerekoltásokat is ilyen technológiával akarják gyártani.

A jegybanki valutákhoz való hozzáférést (készpénz eltörlése után) kézbe ültethető chippel tervezik. Erről egy rövidke videó, egy komoly közgazdásztól, aki első kézből hallott ezekről az elképzelésekről:

[link]

Magam is pályát kellett módosítsak, környezetmérnökit tanultam, de tapasztalatom szerint épp az ellenkezőjéről szól a szakma, vagyis a gazdasági cégek érdekeinek képviseletéről, a megalkuvásról, hogy szürke dolgokról azt kell leírni, hogy fehérek.

Vajon ki mit tesz majd, ha tényleg kötelezővé teszik a bechippelést?

Jelenések

És láték egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve.

Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.

Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;

És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.

2023. ápr. 29. 17:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyetértek Veled. Rengeteget olvastam a világban zajló folyamatokról. Kíváncsi voltam, hogy csak én érzem, hogy valami nagyon nem oké, vagy más emberek is rosszul érzik magukat. Azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan szenvednek.
2023. ápr. 29. 18:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Vigyázni kell viszont hogy ezen negatív hírek olvasásától, nézésétől függővé váljunk, saját tapasztalat. Ez csak még tehetetlenebbé, rossz hangulatúvá teszi az embert.

Én is közel állok hozzá, hogy megint munkanélküli legyek. :(

Az egyetlen ami nekem segít, ha Isten személyes voltában hiszek. Jézus ezt tanította, hogy Ő személyes, és lehet rá támaszkodni. Ugyanakkor nem vagyok dogmatikus, vannak dolgok amit máshogy értelmezek, mint a hagyományos felekezetek. Szerintem semmilyen más módszerrel nem lehet felkészülni arra a diktatúrára, ami kialakulni készül.

2023. ápr. 29. 18:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Hiszek Istenben. Azonban megmondom őszintén, hogy azt nem hiszem, hogy a Bibliában leírtak szóról-szóra mind igazak. Azért nem hiszek ebben, mert nem hiszek az emberekben. Nem hiszem el azt, hogy az idők folyamán bizonyos nagy hatalmú emberek nem alakítgatták saját érdekük szerint a Bibliát.
2023. máj. 10. 16:19
 9/10 anonim ***** válasza:

# nem akarom erőltetni a dolgot, engem érdekelt a téma, utánaolvasgattam. Szerintem a kereszténység üzenetét, tanításait nem változtatták meg a kora kereszténységgel összevetve. Sok mindent persze rápakolt pl. a római katolikus egyház, de nem magába a Bibliába. Az másik kérdés, hogy úgy kell e a Bibliára tekinteni, mintha azt Isten tollba mondta volna, mert én nem osztom e nézetet.

Visszatérve az eredeti témához, én is hasonlóan látom mint te. Fenntarthatatlan a rendszer, amiben élünk. Gyártjuk a sok kacatot, termeljük a hulladékot. A kaját is csak sok sok csomagolásban tudod megvenni. Ezt nem lehet végtelenségig csinálni. A munkahelyek nagyobbik része nem igazán egészséges az ember számára: monitor bámulás napi 8 órában, stressz, vagy pedig az embernyúzó gyári munkák, amik szintén lerokkanthatnak. Saját magát ítéli az emberiség ilyen egészségtelen munkákra. Ja, el nem felejtsem, a legtöbb energia az adminisztrációra megy el, mert túl bonyolult a rendszer. Például a tanárokat is felesleges adminisztrációval szívatják.

[link]

[link]

2023. máj. 11. 18:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Szerintem nem erőltetsz semmit. Egyszerűen csak beszélgetünk. Én úgy olvastam, hogy a Biblia kapcsán történt pár dolog például a niceai zsinaton.

Igen, nálam sokkal okosabb emberek is mondják folyamatosan, hogy ez a gazdasági rendszer nem fenntartható. A vállalatoknál profitmaximalizálás történik természetesen és a termék maga az értékes. Az ember egyáltalán nem számít. A stressz pedig szerintem figyelmeztető jel arra, hogy az embert nem erre találták ki. Bosszantó számomra, hogy például a reklámokban a stresszt teljesen természetesnek tartják és különböző tablettákat ajánlanak rá. Szerintem ebben a rendszerben az ember ledegradálódott gazdasági szereplőkké. Munkavállalóvá és fogyasztóvá.

Úgy emlékszem a Bibliában az van írva Isteni kinyilatkoztatásban, hogy aki ezt a világot szereti az engem nem szerethet. Valamint nem szolgálhatod egyszerre a Mammont és az Istent.

2023. máj. 12. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!