Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tehetném egyszerűbbé az...

Hogy tehetném egyszerűbbé az olvasást úgy, hogy közben ADHD-s vagyok?

Figyelt kérdés
Elolvasok egy mondatot és már el is kalandozok egy gondolatommal. 10 percbe telik elolvasni egy rövidke oldalt és nagyon idegesít. 16 éves vagyok.

2023. ápr. 23. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Ugyanilyen voltam.

Szenvedni kell es irigyelni a tobbi osztalytarsaidat, akik elso olvasasra megjegyeznek mindent, te meg ugyanazon a dolgon gorcsolsz 60 percet amin mas max 20 percet.

Engem is idegesitett, sokkal kevesebb idom volt mindenre, es nem azert mert "hulye" voltam vagy te az lennel. Nalunk ez a csaladban fut apai agon.

Egyedul gyogyszerrel lehet ezt kezelni. Mivel te fiatal vagy valoszinuleg nem irnanak fel Ritalint, hanem valami masikat de azok kozel sem olyan hatekonyak mint a stimulans.

Azert nem javasolnam ilyen korban a ritalint, mert a novekedest lelassitja a fiataloknal.

Bar ha lany vagy akkor ez annyia nem szamit, mert kb. 14 - 15 eves korukra mar boven befejezik a fizikai novekedest, max formalodik a test.

Ha fiu vagy akkor lehet raersz kesobb.

Ha egyetemre akarsz menni akkor viszont mar elkerulhetetlen a rendes gyogyszeres kezeles. De a Ritalin sem egy olyan dolog hogy beveszed egy nap es vigan elsz tovabb 60 evet.

Sajnos minel tovabb szeded elkezd mashogy hatni vagy nem hatni - ez igaz minden stimulansra ADHD eseteben.

En mar tobb eve szedem, es 1 honapban max 1 - 2 hetig tudom szedni, kulonben mashogy hat/nem hat.

Ezert tanacsos meg valamilyen antidepresszanssal kiegesziteni ami egy un. "talpat ad" az egesz kezelesnek (a ritalinnak).

Meg egyetemen kerhetsz eselyegyenloseg neven majd ilyen kervenyt, lehet egyetemtol fugg, de peldaul hogy tobb ideig vizsgazhass meg ilyenek.

Gimit meg erettsegit en is nehezen birtam mar, de atmentem 3-mastoktol kezdve 5-osokkel. Igy atlagban 4-es lettem.

De mondom, egyetemre ha mesz majd, elengedhetetlen a gyogyszer mert ott tenyleg "megmutatkozik" a betegseg.

2023. ápr. 23. 17:10
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Minek olvasni? 21. században az igazi profik tutorialvideókból és mesterséges intelligenciák segítségével tanulnak virtuális valóságban és 1000x hatékonyabb mint a nyomtatott sajtó.

Elvault könyvek olvasása helyett pedig ott a Netflix, HBO max stb... Nem az olvasási készséget kell fejleszteni, hanem modernizálni kell a gondolkozásmódodat

2023. ápr. 23. 17:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Van esetleg online változata a könyvnek? Vagy ebook vagy valami? Nekem az segített, ha több helyről jött a behatás. Tehát pl olvasom a könyvet, meg közben felmondatom egy programmal hangosan, jó gyorsan hogy az agyam ne tudjon másra is figyelni. Így is elkalandozok néha de sokkal kevésbé
2023. ápr. 23. 17:38
 4/4 anonim ***** válasza:
a diszk.hu-n direkt erre vannak tréningek
2023. ápr. 23. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!