Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek milyen tünetek lehetnek?

Ezek milyen tünetek lehetnek?

Figyelt kérdés

Gyerekként jellemző volt rám az ügyetlenség, illetve az hogy jöttem-mentem a lakáson belül és képes voltam nekimenni a falnak, magam sem tudom miért. Előfordult olyan, hogy kifizettem valamit és ha az eladó nem szól rám, akkor a terméket ott felejtettem volna. Két-három alkalommal kellett elolvasnom egy mondatot, hogy meg is ertsem miről van szó.

Ezeknek sosem tulajdonítottam jelentőséget, mert anyu mindig azt mondta, hogy figyelmetlen vagyok és ilyen az alap személyiségem. Egyébként tanulás terén egyetemig nem volt problémám. Nem is vittem túlzásba a tanulást, az is igaz. Amúgy jó magatartásom volt mindig, általános iskolában és gimiben is.

Két éve elkezdtem egy egyetemi szakot, ahol vannak olyan tárgyak, amikre illik tisztességesen felkészülni, hogy sikerüljön a vizsga. Ekkor kezdtem észrevenni, hogy képtelen vagyok koncentrálni, illetve amikor el is döntöm, hogy na most nagyon megtanulom, akkor is sokkal több időbe telik, mint egy “átlag” embernek. Amiket még észre vettem, hogy megkérdezek valamit egy csoporttarsamtol, válaszol rá, majd 10 perc múlva megint megkerdezem, mert nem emlékszem, hogy már feltettem a kérdést neki. Jelenleg is képes vagyok otthagyni dolgokat a boltban. Múltkor egy üdítőt felejtettem ott például. A gyógyszertárban is rám szólt az eladó, hogy a terméket ne felejtsem ott. Amikor gyakorlati orank van, és kiad a tanár egy feladatot, ahol mondjuk egy cikket kell feldolgozni, én vagyok az, aki a mondatokat háromszor olvassa el, hogy megértse miről van szó. Az alvással is gondjaim vannak. Körülbelül 3-4 óra, mire le tudom nyugtatni magam, hogy az agyam ne pörögjön. Olyat is csináltam már, hogy kidobtam véletlen egy zoknit a kukába, amit amúgy a szennyesbe akartam vinni. Illetve múltkor kibontottam egy üveg lekvárt, hogy lekvaros kenyeret egyet, de közben szomjas is voltam, ott volt a befottes üveg mellett a pohár és én a lekvárhoz öntöttem a vizet.

Nagyon meg vagyok ijedve, mert ezek a dolgok most tornyosultak fel ennyire és kezdik megnehezíteni az életemet. Gyerekként, illetve kamaszként nem tűnt fel nekem, hogy ilyen szinten gyakoriak lennének ezek az esetek. Utána olvastam, és két opciót látok lehetségesnek: ADHD vagy demencia. És én attól felek, hogy ezek a demencia korai tünetei, mert egyébként azok az ADHD tünetek sosem voltak rám jellemzőek, hogy türelmetlen vagyok, képtelen vagyok megülni egy helyben. Agresszív gyerek sem voltam soha. Tehát nem voltam “tipikus” ADHD-s.

2023. ápr. 22. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Látóidegeddel lehet probléma, vagy PM felülmüködés is bejátszhat, agyalapi mirigy jóindulatú daganat ami a szemet nyomhatja, de még korai stádium (abszolút jól gyógyitható).

Amit irsz úgy tűnik, hogy látótérkiesésed lehet.

Ez olyan mint a vezetésnél a "holt tér"..

2023. ápr. 22. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:
1+ Meg figyelmetlen vagy+ dekoncentrált. Előrébb jársz egy lépéssel fejben mint ahogy a mozgásod követné.
2023. ápr. 22. 12:26
 3/6 anonim ***** válasza:

2+ Ahogy elnézem az írásod alapján még ki is vagy merülve, úgy szokták mondani, hogy túl vagy pörögve-ezért nem tudsz aludni.

Akik ilyen szakmába dolgoznak, hogy állandóan az agyukat kell készenlétbe tartani, azok egy idő utn lefáradnak, és nekik javasolják a tapasztaltabbak, hogy ha a melónak vége, akkor tudatosan 2-3 órát butitsák le magukat, hogy a stresszhormonok normál helyzetbe kerüljenek, és az agyuk le tudjon engedni..

Bocs, de jobban nem tudom leírni igy kutyafuttában..

2023. ápr. 22. 12:29
 4/6 anonim ***** válasza:

1+2+3

Tudom, hoyg nem sokára itt van a vizsgaidőszak, de szerintem neked kéne 2-3 nap totál pihenés. Net nélkül, szabadlevegőn séta+amennyit birsz annyit kéne aludnod.. Semmivel nem kéne most foglalkoznod.. 2-3 napot adj a szervezetednek és erősebb leszel..és jobban tudsz tanulni is. Könnyebb lesz minden.

2023. ápr. 22. 12:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezek csak tippek amit az 1-esben írtam-de érdemes végig járni..
2023. ápr. 22. 12:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Létezik ADD is H nélkül. Olvass utána!
2023. ápr. 25. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!