Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet a borderline-bol...

Hogy lehet a borderline-bol meggyógyulni?

Figyelt kérdés
Már az öngyilkosságon gondolkozom, hogy minden emberi kapcsolatomban kötődök nagyon-nagyon pillanatok alatt, amit aztán nem tudok kezelni, és így vagy úgy, elüldözöm Őt, szeressem Őt bármennyire is.

2023. ápr. 16. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Sehogy, az nem betegség, hanem állapot. Meg kell tanulni együttélni ezzel a problémával, megfelelö szakember segítségével képes lehetsz (mármint ha hajlandó vagy enni valamit és mástól várod a megoldást) teljesen normálisan együttélni másokkal.
2023. ápr. 16. 11:09
 2/9 anonim ***** válasza:
12%

Első válaszadóval tökéletesen egyetértek.

A borderline az csak egy címke egy skatulya. Ezzel mented fel magad hogy borderline vagy miközben csak egy borzalmasan toxikus ember vagy. Elhiszem hogy kellemetlen így élned, és megertem hogy rosszul vagy. Azonban az hogy ha folyamatosan csak azt hangoztatod hogy semmiről se tehetsz mert borderline vagy nem jutsz ezzel sehova. Önsajnáltatas, picsogás és hiszti na az van azt látom. Hidd el hogy olyan szinten fognak elhagyni, elutasitani a szeretteid hogy nem győzöd majd kapkodni a fejed.

Neked egy jó pszichoterapeuta kéne és az hogy elfoglald magad ahelyett hogy a nap 24 órájában sajnálatod magad és megbélyegzed hogy semmiről se tehetsz. Mindig más a hibás és sose te. Mi ez ha nem undorító viselkedés?

2023. ápr. 16. 11:16
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Gyogyulashangja.com Magyari Lászlót hívd mindenki meggxógyul az imájától.
2023. ápr. 16. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Hogy üldözted el?
2023. ápr. 16. 12:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudsz angolul:

The Borderline Personality Disorder Workbook.

Nekem ez a könyv nagyon sokat segített, valamennyire megérteni magam és rálátást adott, hogy mennyire abszurd módón tudok viselkedni bizonyos helyzetekben. Szituációk is vannak, hogy xy erre és erre ezért és azért reagált így mert ez történt a gyerekkorában.

+terápia+gyógyszer

A mai napig vannak erősebb tüneteim. De ahhoz képest amiről indultam annál valamennyivel jobban vagyok.

2023. ápr. 17. 17:34
 6/9 anonim ***** válasza:
67%

Drága 2-es válaszoló. Ugye az megvan, hogy a kérdezőnek NEM! genetikai eredetű az állapota, hanem trauma eredetű és MÁS EMBEREK miatt alakult ki. Ezt gondold végig.

Neked is felteszem azt a kérdést amit te a kérdezőnek: “ Mi ez ha nem undorító viselkedés?”

2023. ápr. 17. 17:50
 7/9 anonim ***** válasza:
74%
Szinten lehet tartani,gyógyulás nincs_!!!!
2023. ápr. 17. 18:12
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

Én nárci vagyok, és pontosan tudom, hogy nem lehet egyikből sem "kinőni."

Aki Border, az is marad mindig ... legfeljebb belefárad a drámába, és ajtók közt szenved inkább.

Ismertem olyan embert, aki 40 éves kora után lett Border. ... Aki egyszer azzá válik, az is marad.

2023. máj. 1. 10:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Marha érdekes, 10-15 éve a bipoláris címkét aggatták mindenkire, most a nárci, border a sláger.

Anyám gyanakodott rá, én is bebeszéltem magamnak (tényleg van pár borderline jegy a viselkedésemben), elcipelt a Napkörbe és két magánpszichológust is felkerestem, akik diagnózisnak kevert szorongásos zavart, OCD-t és pánikbetegséget állapítottak meg. Ez is elég szívás, de nem borderline.

Az viszont mentálisan rosszat tett, hogy "be lett beszélve" ez az állapot, teljesen elhittem, úgy is bánt velem a kedves család.

Nem írtad, jártál-e azakembernél, diagnosztizáltak-e. Addig ne könyveld el magad borderlineosnak, amíg nem biztos.Írásod alapján fiatal lány lehetsz, lehet a hormonok játéka, vagy valamilyen enyhébb személyiségzavar is.

2023. máj. 12. 01:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!