Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tud kicsit kikapcsol...

Miért nem tud kicsit kikapcsolódni az agyam?

Figyelt kérdés

Pár hete folyamatosan előjönnek a régi rossz időszakaimból emlékképek általában akkor, amikor a legjobban érezném magam, pihenni tudnék… netán aludni próbálok.

Persze eddig is voltak agyalós estéim, amikor alvás előtt gondolkoztam, de ez most más valahogy. Most nincs mihez kapcsolódjon a gondolat, csak felvillan egy-egy emlék, amit legszívesebben örökre elfelejtenék és már nincs is kihatással az életemre. Több, mint 10 éve történt dolgok válnak újra szinte valódivá és sokszor a szégyenérzetem brutál erősen társul, pedig azóta megoldódott az a helyzet, amiben akkor éltem.

De hogy kb. értsétek is miről van szó:

Az egyik felmenőm megcsalta a másikat egy iskolatársam szülőjével.

Ezután volt egy pocsék évem ebben a suliban, sokszor sírtam órákon, nem tudtam hogy kezeljem a helyzetet, nagyon szégyelltem magam. Nem is tudom miért nem mehettem át másik suliba, de mindegy is már.

Abból az egy évből ugranak elő az emlékek valamiért, pedig szerintem ezen már túl kellett volna lépnem.

Van saját családom, már nem is élek Magyarországon, hogy összefuthatnék bárkivel.. akkor miért érdekli az agyamat a múlt ilyen szinten? Fel tudom idézni a tanáraimmal való beszélgetéseket is, de minek?

Unom a sztorit és szeretnék túl lenni rajta. Miért nem sikerül?

2023. ápr. 14. 03:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint nincs ez még feldolgozva. Csak le vannak fojtva a tudatalattiba. És ott randalíroznak ezek a fájó emlékek. Aztán fel-felbukkannak.

Nekem sokat segített, amikor a zűrös gondolatokat elkezdtem leírni. Géppel, kézzel. És máris könnyebb lett, amint belülről kívülre kerültek.

Ha végképp nem megy - és nincs se szerető, támogató, értő figyelemmel feléd forduló társad és/vagy barátod - vagy őket ezzel nem szeretnéd terhelni, esetleg szégyellsz minderről beszélni, kérj szakembertől segítséget.

Az ilyen sz*rságok rengeteg életerőt le tudnak kötni, amit használhatnál másra is.

2023. ápr. 14. 05:11
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, amikor kiderült, hogy rákos voltam, akkor beszéltem egy pszichológussal, de csak a felszínt kapargattuk. 1 elfojtott emlékről beszéltünk 3 órán át, nekem ez így kicsit drága lenne. Rengeteg ilyen és rosszabb dolgon mentem keresztül.

Lehet, hogy írok egy könyvet csak úgy magamnak magamról. Ez nem rossz ötlet. Köszönöm!

2023. ápr. 14. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!