Ezek közül melyik a legerősebb nyugtató?
Xanax és Xanax SR (alprazolam)
Rivotril (klonazepam)
Frisium (klobazam)
Rilex (lorazepam)
Rudotel (medazepam)
Seduxen (diazepam)
Elenium (klórdiazepoxid)
Melyik a legerősebb? Nyilván nem azonos mennyiségben, hanem inkább hatásosságban. Akkor úgy mondom, hogy melyikkel érhető el nagyobb stresszoldás.
Ha van más legális gyógyszer, vagy ezek közül erősebb, azt is mondhatjátok.
Szerintem ezek közül egyik sem kifejezetten erős. Inkább csak függőséget okoznak. Az átlag embernek bármelyik elég lehet.
Nagyapamnal többfelét próbáltunk. Ő egy rendkívül agresszív ember volt.
Először andaxint kapott, később xanaxot, de mindegyikhez pikk-pakk hozzászokott és semmit sem ért.
Más gyógyszer hozott javulást.
Mi volt az, ami segített?
Viszont elsősorban nem agresszivitás miatt van a kérdés, hanem inkább szorongás miatt.
Nem tudom, hogy melyik nem okoz.
De a kérdés nem is erre irányult, tehát a függőség okozása lényegtelen.
Kemény lenne, ha a legális gyógyszerek nagyobb függőséget okoznának, mint az illegálisak.
A Rivotril a legerosebb ezek kozul. A leghosszabb ideig tarto a diazepam, mert annak az aktiv metabolitjai a nordiazepam, oxazepam es temazepam, tehat 4 fele benzot kapsz lenyegeben a metabolizmus soran.
De a Rivotril a "legerosebb" es hosszu ideig tart (de nem olyan hosszu mint a diazepam)
Csokkenti az 5-HT (szerotonin) aktivitast, GAD enzim-et fokozza igy tobb GABA lesz a neuronokon, plusz a megszokott benzo substantiak altal a klorid ion influx megnovekszik, ami pluszban noveli a GABA erosseget a glutamatra.
A glutamat felelos nagyon sok mindenert. GABA-bol es glutamatbol van a legtobb az agyban mint neurotranszmitter. A GABA kb. konyhanyelven a nyugtato, a glutamate az izgato, idegesseget eloidezo.
De ezt most csak mentalis egeszseg szempontbol neztem. A glutamat miatt van sok esetben epilepszia is, demencia, stb. Nagyon komplex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!