Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyetem alatt szerhasznalat?

Egyetem alatt szerhasznalat?

Figyelt kérdés

Tobb embert ismerek akik droggal csinaltak vegig az egyetemet, amfetamin, kokain foleg, de egy cel erdekeben. Ok is mentalis betegek voltak.

En meg mas utat valasztottam.

Egyetem alatt elmentem terapiakra, kidobtam rengeteg penzt meg idot, befekudtem osztalyra, antipszichokkal meg rivotrillal lenyomtak, majd hazaengedtek 2 magas dozisu antipszichotikummal meg egy antidepresszanssal, ugy hogy nem is vagyok pszichotikus, csak major depresszios.

Akiket ismerek es vegig drogoztak az eletuket letettek diplomat idoben, egyiknek vallalkozasa is lett, a masiknak szinten. Havi milliokat keresnek, csak a drogtol szenvednek, mai napig hasznaljak. Ha ez igy lehet igazi szenvedesnek nevezni.

En meg itt vagyok 8 ev utan, diplomam sincs es ugyanugy szenvedek ha nem jobban mint akik drogozva kezdtek.

Azzal egyetertek, hogy maga a drogozas a semmibe egy hulyeseg.

De rovid tavu cellal, talan van ertelme ilyen aspektusbol.

Persze fuggo leszek, de most is az vagyok, a depressziomnak. Ok meg jarnak buliba, baratnok, cegek, talalkozok, haverok minden, koltoznek ide meg oda, talan hamarosan kulfoldre.

2023. ápr. 10. 08:23
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Lehet 8 év eredménytelen egyetemi év után el kellene gondolkozni azon, hogy nem oda való vagy. Valszleg van benned egy jó nagy adag önsajnálat is, ez rombolja az önbizalmat és a kiallasod. Nehéz így eladni magad egy vizsgán.. a drog ezen (sem) nem segít... Az allapotodon meg az nem segít, hogy látható, kézzel fogható eredmények nélkül csinálsz valamit.
2023. ápr. 10. 08:38
 2/6 anonim ***** válasza:
37%
Igen. Én is többeket ismerek akik kokainnal tolták végig az egyetemet. Az nem mindegy hogy milyen céllal nyomja magát valaki. Könnyen átlehet esni a túlsó oldalra, oda hogy élvezeti céllal kezdi az ember használni. Van akinek ez egy pillanat (itt ebben az esetben pedig az ember egyszerűen bemeséli magának hogy csak tanuláshoz kell, közben már nem erről van szó), míg más valóban meg tud maradni azon a szinten, hogy kizárólag tanuláshoz használja. Én az előbbi vagyok, jelenleg hónapok óta tiszta. A rövid leírásod alapján Te sem az a típus vagy aki tudná rekreációs céllal használni a drogokat, szóval ne kezd el. Tapasztalatból mondom.
2023. ápr. 10. 09:25
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Hihetetlen mennyi gyenge ember van
2023. ápr. 10. 09:53
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Még nem késő, lehet drogozgatni csak baromi drága mulatság. Én pl elszívok egy bulizós estén 4 g kokaint is ami több mint 100 ezer kb-ban. Nyilván vannak olcsó porok is de azoknál meg sok a nem kívánt mellékhatás. Szóval a drogozgatással csak a pénz megy, nem nagyon vesztettél semmit.
2023. ápr. 10. 13:02
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

A haverjaid úgy fognak járni, mint a Berki. A drogokat tehát felejtsd el.

A gyógyszerezésedet egyrészt az orvosoddal tudod megbeszélni, másrészt válthatsz is orvost, harmadrészt nem muszáj mindent beszedni, amit felírnak (bár ezt jobb megbeszélni az orvossal, hogy ad-e mást vagy mit szól a te szempontjaidhoz vagy meg tud-e győzni, hogy miért érdemes mégis azt szedned).

Az önismeret fejlesztése, a tanulás meghozhatja a gyümölcsét. Ha valóban mindent beleadtál abban a 8 évben, akkor talán lejjebb kellene tenni a lécet. Ha viszont úgy látod, hogy vannak még benned tartalékok, nem hoztad ki magadból a maximumot, akkor most adj bele mindent és tedd oda magad, hogy be tudd fejezni a sulit.

2023. ápr. 10. 13:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy inkább az az oka, hogy nekik eleve nincs major depressziójuk?
2023. ápr. 11. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!