Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem ezt?

Miért érzem ezt?

Figyelt kérdés
Mintha én nem én lennék, mintha nem lennének érzelmeim, mintha csak egy test lennék elme nélkül és a környezetem, az emberek is idegennek tűnnek.
2023. ápr. 9. 17:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A magamat idegennek érzem a deperszonalizáció, a külvilágot érzem furcsának, idegennek pedig a derealizáció. A kettő lehet egyszerre, és külön csak az egyik is. Veszélytelen, ám rém ijesztő mentális tünetek. Egyfajta érzékcsalódás, észlelési zavar, az agy csinálja. Leggyakrabban szorongás, depresszió hozza ki, de pl gyógyszerek mellékhatása, elvonási tünete is. A fogalmaknak utána tudsz olvasni, ismert tünetek, és nem is túl ritka.
2023. ápr. 9. 18:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Utánaolvasok.
2023. ápr. 9. 19:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Sokszor velem is sajnos ez van. Lehet szakember tudna segíteni vagy enyhíteni...
2023. ápr. 11. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!