Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az agyam által elzárt traumati...

Az agyam által elzárt traumatikus emlékeket elő lehet hívni valahogy?

Figyelt kérdés

Van rá esély, hogy emlékezhetek? Hogyan? Éberen nem megy (nem véletlenül). Megálmodni sem tudom,de az nem is lenne pontos.

Nekem pedig tudnom kellene,mi történt. Gyerekkori emlékről van szó.

2023. ápr. 5. 23:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
Hipnozissal megoldhato. Nem magiara kell gondolni, pszichologus is vegez ilyeneket - levisz egy olyan mely tudatallapotba, hogy fel tudod idezni regi emlekeid.
2023. ápr. 5. 23:21
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Pszichoterápia, vagy érzelmi intelligencia tréning segíthet ebben.
2023. ápr. 5. 23:48
 3/11 anonim ***** válasza:
62%
Ez ijesztonek hangzik, tenyleg ennyire fontos lenne? Egyebkent vmilyen tudatalattira hato hipnozissal sikerulhet
2023. ápr. 6. 00:05
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Nem véletlenül nem emlékszel rá. Elvileg valahogy biztos elő lehet hívni “erőszakkal” viszont nem biztos, hogy utána fel fogod tudni dolgozni.

Példa: pl. Ezzel álmodsz

Vagy ami nekem a legijesztőbb, hogy ébren vagyok de pl. eltörik egy tányér és eszembe jut újra minden, a szememet nem tudom kinyitni, csak sírok és újra és újra lejátszódik bennem a trauma . Bónuszként annyit tudod csak ilyenkor mondani, hogy szedj ki innen.

Nem tudom mennyire érthető így amit leírtam, jobban nem tudom megfogalmazni😂

Éppen ezért érdemes szakember segítségét kérni ilyenben, ahol szép lassan végigvezetnek rajta és emlékezni fogsz rá, viszont nem lesz annyira megterhelő.

2023. ápr. 6. 00:40
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Spontán bevillan, ha eleget foglalkozol önismerettel.
2023. ápr. 6. 02:56
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Ne tagadd a valóságot, légy a jelenben: első és legfontosabb!

Minden negatív esemény onnan űz ki!

És akkor már köszönő viszonyban se vagy a valósággal.

2023. ápr. 6. 02:58
 7/11 A kérdező kommentje:

3!

Igen, muszáj..

2023. ápr. 6. 07:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Traumatikus eseményről van szó,nem véletlenül nem emlékszem rá,de most muszáj lesz.
2023. ápr. 6. 15:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Vannak erre különböző pszichoterápiás megközelítések, lehet hogy érdemes keresned egy pszichológust. De akkor már jobb ha abból indulsz ki hogy ez a múltbeli trauma milyen nehézséget okoz a jelenlegi életben neked.
2023. ápr. 6. 16:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezzel csak óvatosan. Főleg ha gyógyszeres kezelés alatt állsz, és amiatt tudod, hogy nem emlékszel valamire.

Én ugyanígy indultam, aztán egy pszichózis+kórház lett a vége.

2023. ápr. 7. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!