Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Terhesség alatt Frontin? (0,25mg)

Terhesség alatt Frontin? (0,25mg)

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Személyiség zavarral küzdök, amit pszichiáter állapított meg. Azóta enyhe nyugtatót szedek, a kedély javítót sikerült abba hagynom a terhesség első harmadában.

Magánklinikára járok nőgyógyászhoz. Ő azt mondta skizofrén anyukája is volt, illetve bipoláris és borderline anyukája is, akik pszichiátriai gyogyszereket szedtek a terhesség alatt felügyelettel. (A babájuk egészségesen jött a világra).

De azért nyilván aggódik az ember, főleg ha szorongásos betegsége van.

Kérem az írjon a kérdés alá, aki végigcsinálta a terhességet antidepresszánsok mellett és meg tud nyugtatni, hogy nem lesz semmi baj.

Köszönöm szépen.

2023. ápr. 4. 08:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szia! Egy baràtnôm szedett idegnyugtatòt a terhessége alatt és a baba vese cisztàval szûletett! Megoperàltàk a csecsemôt 7 hònapos koràban ! Azòta rendben van màr!
2023. ápr. 4. 08:18
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha jól értem antidepresszánst nem szedsz, csak nyugtatót. Én rivotrilt szedtem, ami hasonló a frontinhoz. A pszichiáter azt mondta szedhetem végig, mert kicsi dózis volt. De inkább leraktam az első trimeszterben. A lányommal van kisebb gond, beszédértési zavar, de ezt nem lehet tudni, hogy a rivotrilnak ven-e ehhez köze. Dokidat kérdezd, hogy a frontint lehet-e szedni.
2023. ápr. 4. 08:22
 3/14 anonim ***** válasza:
20%
Lehet, hoyg nem fog tetszeni a válaszom, de a helyedben egyáltalán nem vállaltam volna gyereket. Egyrészt a hajlamot örökíted, másrészt tehesség alatt semmi esetre sem jó a babának, ha gyógyszereket szedsz.
2023. ápr. 4. 08:26
 4/14 A kérdező kommentje:

3 pszichiáter, 2 nőgyógyász felügyeli a baba és az én állapotomat. A szorongásom olyan durva, hogy nem tudok felállni a székről, legdurvább esetben minden előzmény nélkül elered az orrom vére….

Szóval a pszichiáter is és a nőgyógyász is, azt mondta, ha nem lépek túl a frontint, (napi maximum: 0,75mg) szedhetem.

Természetesen minden genetikai vizsgálatot kétszer végeztünk el, legdrágább helyeken, köztük a NIFTY tesztet is. Ezek mind azt mutatták hogy nincs semmilyen fejlődési rendellensége.

Mindezek ellenére, most bepánikoltam.

Ma megyünk egyébként UH (ultrahangra). Az lehet meg fog nyugtatni.

2023. ápr. 4. 08:35
 5/14 A kérdező kommentje:
lépek helyett —> lépem túl….
2023. ápr. 4. 08:36
 6/14 A kérdező kommentje:

Ez a nem vállaltam volna gyereket elég gáz hozzászólás. Nyilván a mentális betegeket egy stigma kíséri, de ha egy mozgásában korlátozott személy akar (lásd: Illés Fanni paraolimpikon) gyereket, az rendben van.

Mennyi volt a valószínűsége hogy nem lesz genetikailag hiányos testfelépítésű gyermeke a Fanninak? Egészséges babája született.

Ez a terhesség dolog egyébként szerintem egy hatalmas misztérium….

2023. ápr. 4. 08:42
 7/14 A kérdező kommentje:

> 2 es válaszoló <

Hány mg-os rivotrilt szedett a terhessége alatt?

2023. ápr. 4. 08:45
 8/14 anonim ***** válasza:
A kisebb talán 0,5 mg rivotrilbol szedtem napi háromszor felet, úgyhogy az 0,75 mg. Terhesség alatt máshogy dolgoznak a hormonok,lehet érdemes megpróbálni lerakni, terhesen van akinek könnyebb. Nifty nem fogja kimutatni ha okoz valamit a nyugtató, genetikai rendellenességet mutat ki, de az uh sem, de rettegni sem kell, nem biztos, hogy okoz bármi bajt
2023. ápr. 4. 08:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen nekem is 0,75mg-ban maximalizálták és amikor csak tehetem, nem veszem be, vagy sokkal kevesebbet veszek be. Volt másfél hónap amikor nem kellett szednem…
2023. ápr. 4. 09:04
 10/14 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam, hogy reggel csak negyed, délben fél, este fél, mondjuk ez egy hétig. Aztán tovább csokkentettem, volt, hogy csak egy nyolcaddal. Kb. 2 hónap alatt le tudtam rakni.
2023. ápr. 4. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!