Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol tudnám az énhatárok...

Hol tudnám az énhatárok szegését gyakorolni közösségben?

Figyelt kérdés

Ahogyan elményedek a pszichológiában, rájövök, hogy ez az én problémám, és a családomban is ez a nagy probléma sőt szerintem a legtöbb pszichológiailag lestrapált embernek ez a problémája, hogy nem veszi észre amikor a másik áthatol a határjain, vagy ha észre is veszi nem tudja kezelni

Lényegében azt megtanulni, hogy ha valaki átgázol a határjaimon akkor nem ideges leszek, vagy elnyomom magamban az idegességet amit ő kelt a cselekedetével, hanem ugyanazzal a nyugodtsággal amit a tette előtt éreztem elmondom a problémát, és ráhagyom, hogy megérti vagy nem

Ha igen, akkor folytatódhat a kapcsolat

Ha nem akkor elfelejtem az illetőt, és kizárom az életemből

Hogyan tudnám ezt gyakorolni? Pszichodráma csoportokra gondoltam, de nem olyan egyszerű ilyet találni (Győri vagyok)

29F

2023. márc. 29. 15:50
 1/3 A kérdező kommentje:
*határ letevést, inkább az jobb szó rá
2023. márc. 29. 15:50
 2/3 anonim ***** válasza:

"Ha igen, akkor folytatódhat a kapcsolat

Ha nem akkor elfelejtem az illetőt, és kizárom az életemből"

Nem vagyok mai gyerek, de ilyen helyet nem ismerek. Nagyon súlyos határszegésnek kellene történnie, amire a kapcsolat megszakítása lehet az egyetlen válasz. Ráadásul ha ez az első és egyetlen módszered a határszegés kezelésére, akkor az ilyen gyakorlóhelyek és az ismerősök nagyon gyorsan elfogynának. Asszertivitásról kellene tanulnod, azt gyakorolnod.

2023. márc. 29. 16:17
 3/3 A kérdező kommentje:

Nem tudom az asszertivitast csak ugy gyakorolni, hogy tanulok rola es alkalmazom a tanultakat a jelenlegi eletemben

Ennel valami melyebben belemeno gyakorlas kellene

2023. márc. 29. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!