Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Drogok helyett alkohol?

Drogok helyett alkohol?

Figyelt kérdés
Drogfüggő vagyok de az utóbbi időben rászoktam az alkoholra. Ez jobb mint ha drogoznék?

2023. márc. 28. 16:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Hát ha mértékkel fogyasztanád és elhagynád mellette a drogot akkor nem:)
2023. márc. 28. 16:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem jobb, hogy most már iszol is.
2023. márc. 28. 17:07
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

milyen drogtól voltál függő?

teljes józanság nem érdekel?

2023. márc. 28. 17:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Speed, kokain
2023. márc. 28. 17:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
ha a szerváltás esetleg nem fog sikerülni, ami esélyes, akkor az fog történni, hogy a meglévő szerek mellett lesz egy újabb, amitől függő leszel.
2023. márc. 28. 17:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Fűnek több értelme lenne, főleg ha töprengésre használnád kellemes helyeken full egyedül.
2023. márc. 29. 06:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is sp függő voltam. Én először full tisztán hagytam el, jelenleg másfél hónapja tiszta vagyok, legalábbis speed mentes. Azóta füvezek, de azt arra használom hogy ne gondoljak másra. Mármint sp-re, és jelenleg a cigi leszokással próbálkozok fűvel. Utóbbit most kezdtem, tegnap óta nem cigiztem. Füvezek helyette amég nem múlnak el az elvonási tünetek.
2023. márc. 31. 22:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Tegnap visszaestem (speed).
2023. ápr. 1. 14:34
 9/11 anonim ***** válasza:
93%
Ne nevezzük visszaesésnek szerintem, mert az olyan, mintha töretlenül folytatnád, pedig gondolom nem ez a szándék. Ugyanúgy mehetsz tovább, csak most becsusszant egy reset. Nincs azzal semmi gond, ha élvezed, és teljesen jól kiértékelhető marad, amikor megint napokra vagy tőle. Jó lenne valami, amit szívesen csinálsz egészen elmerülten, és viszonylag otthonosan is mozogsz benne. Lehetőleg olyasmi, ami hordozza a növekedés lehetőségét, tehát tényleges fejlődéstörténet lehet (tetszőleges témakörben persze, ami neked "te"). És főleg: olyasmi, amiben nem gombnyomásra jön a dopamin, hanem oda kell tedd magad, az se baj, ha rendesen fáj. Hamarabb újrakalibrálódik a rendszer, és nem lesz szükséged nagy, mesterséges löketekre az egyensúly illékony illúzióját felvetíteni, hanem a naturál kis löketek is ütni kezdenek, és nem kell semmit csinálnod értük, csak amit egyébként is csinálsz: élni az életed, kicsit talán nagyobb tétekkel is, mint szeretnéd.
2023. ápr. 1. 16:31
 10/11 anonim válasza:
100%
Az alkohol is drog.
2023. ápr. 8. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!