Ha este beveszek 0,5mg Rivotrilt, délre vajon leszek olyan jól, hogy vezethetek?
1-es
Először is, ez nem kedélyjavító. Ez egy antiepiletpikum. ATC KÓDJA N03AE01 ami az antiepleptikumok. Azaz az epilepsziásoknak szánt készítmény. Ebből az N03 a fontos.
Az hogy a háziorvosok meg pszichiáterek dögivel írták fel az antiepileptikumot "ellopva" az epilesziások gyógyszerét meg akinek idegrendszeri problémából felírták és nem pedig mert szorong. Ahhoz ott van a Xanax, frontin meg megannyi másik.
Egy mezei háziorvos meg mi a f*szért írhat fel még javaslat nélkül is Rivotrilt ami egy fokozottan ellenőrzőtt kábítószer - személyidet is elkérik érte.
Ez most a lelkükön is fárad, mert pl a Bethesda Gyermekkórház ahol epilepsziások vannak, azoknak életfüggő a gyógyszer.
Persze van másik pl. lamotrigine, de náluk egy váltás életveszélyes lehet, míg a hétköznapi embereknél akiknek többsége 0.5 mg-ot szedett nekik meg egy rövid ideig tartó mellékhatás, sőt lehet semmi hanem átraknak hasonlóra vagy amire a doki rak, és semmit nem érzel és letetted a Rivotrilt.
Amire te gondolsz azok a Xanax, Frontin ami nem altat és kedélyjavító. N05 ATC KÓD-al. Nem véletlen.
Egyébként a kedélyjavításra ott vannak az antidepresszánsok.
De a jó magyar azt mondja "nem vagyok dilis hogy ilyet szedjek!!!".
# 1 vagyok
Nálam kedélyt javít a Rivotril.Röviden sokkal jobb lesz a kedvem rövid ideig tőle utána újra.
Xanax-Frontin-Ketilept ezek altatnak engem. Nyugtatják az idegeim túlságosan is. Kerülöm őket.
Rexetin-t(20mg) azt most kezdem,mert el akarják venni a rivomat :-)
De szedek még Tramadolor150mg-t is ,napi felet.
Elég összetett a bajom és nem vagyok gyógyszerellenes :-)
Nem, mivel akár allergiás rohama is lehet, szóval bármi történhet, ez is igaz.
Viszont a kérdés a tapasztalatokról szólt, és a tapasztalat azt mondja, hogy fél mg esti bevétele után nyugodtan lehet másnap vezetni.
"Leszek olyan jól"
Ha nem vagy jól tőle,minek szeded,vagy minek veszed be?A 0.5 nem sok,estétől másnap délig 100 év eltelik,simán vezethetsz.Rengeteg ember vezet minden féle gyógyszerek hatása alatt.Egyébként a jogszabály azt írja,hogy mindenki csak úgy vezethet,ha teljesen alkalmas állapotban van a vezetéshez.Tehát ha jól vagy és kipihent,akkor vezethetsz,de ezt neked kell érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!