Tapasztalatotok van ebben?
2 éve lett beállítva olwexya,lamolep és kventiax gyógyszer.
Depresszióra,szorongásra,bipoláris zvarra kaptam.
A hullámzó hangulatom megmaradt (felhangolt-letargikus) illetve a szociális szorongásom is.
Van esetleg ezekkel a gyógyszerekkel kapcsolatos tapasztalatotok?
Ez nagyon durva gyógyszer kombináció. Meg is lepődtem amikor olvastam.
Az egyiket ezek közül általában komoly szer használók számára szokták felírni.
Nincs tapasztalatom egyébként milyen szedni így egyben ezeket a gyógyszereket, de lassan, fokozatosan érdemes lehet elhagyni, orvosi felügyelet mellett, komoly életmód váltás kíséretében.
Sem drog, sem alkohol nem ajánlott. A szorongás akkor fog megszűnni, ha terápiába megy.
Évekig frontin függő voltam,1 éve vagyok tiszta.
Mit jelent az hogy durva kombináció?
Miért nem vagyok jól ezekkel a gyógyszerekkel ön szerint?
Ha mindegyik gyógyszerből a legkisebb miligrammos kiszerelést is szedi egymás hatását felerősítik. Úgy kell gondolni ezekre a gyógyszerekre mint a drogokra; amellett persze, hogy orvos írja fel és patikában váltja ki.
A mellékhatásai is felerősödHETnek, mikor szedi és mikor fokozatosan elhagyja, akkor is.
Mindenképp mondja el a pszichiáternek, hogy szeretné fokozatosan abbahagyni, ő fogja felírni magának egy lapra, hogyan kell csökkenteni és milyen időközönként. (Általában a déli gyógyszert kell megfelezve elkezdeni a csökkentést, ha nem szed délben semmit akkor a reggeli gyógyszert és kéthetente azt is felezve). Az estit kell utoljára elhagyni, hogy tudjon aludni, az éjjeli regenerálódásra ebben az időszakban mindennél nagyobb szüksége lesz a szervezetének.
Tényleg vegye komolyan az életmód váltást is. Semmi esetre sem igyon alkoholt vagy fogyasszon fűvet, kokaint vagy bármi más tudatmódosító szert.
A gyógyszerektől azért nincs jól, vagy csak volt jobban az elején, mert tünetek kezel, nem okot. Önnek terápiára van szüksége. Kérje a pszichiáterét hogy utalja be, ajánlja be TB alapon terápiás ellátásba.
Köszönöm,Olvexya 300 mg,lamolep 400 mg,kventiax 300 mg-os gyógyszereket szedek jelenleg.
Mindennap fáradt,enervált,embereket kerülő,lehangolt vagyok.Sok mindennapi "alap" helyzetre is stresszel,szorongással reagálok,míg másoknak azok a helyzetek természetesek.
Ezektől a gyógyszerektől és mennyiségüktől ilyenek a napjaim?
Örülnék ha erről még elmondaná a véleményét.
Nagyon komplex dologban van benne, a gyógyszer szedések miatt és az alapállapota miatt is és ehhez még hozzájön az a tény hogy az ember önmagában is nagyon összetett. (Emberi psziché hogyan hat a testre és a test hogyan hat vissza a lélekre.)
Az egyensúly pedig nagyon kényes, sok munka a harmónia fenntartása.
Amiatt ne érezze feszélyezve magát, hogy Önnek nem sikerül minden helyzetre tökéletesen reagálnia. A legtöbb embernek vannak hiányossága és tanulni valója. A fejlődés pedig egy lassú folyamat.
Szerintem abszolút jó irányba halad, már csak azért is mert foglalkozik ezzel.
Van valaki akivel beszélni tud ezekről a dolgokról?
Illetve visszament a pszichiáterhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!