Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek társfüggő vagyok?

Szerintetek társfüggő vagyok?

Figyelt kérdés
Már évek óta ezzel a problémával küszködök és nem találom a kiutat. Ha van egy kapcsolatom akkor én nagyon tudok ragaszkodni a társamhoz még akkor is ha nem érzem jól magam mellette. Egyszerűen nem bírom elviselni az egyedüllétet. Akkor érzem csak magamban biztonságban ha tudom,hogy van mellettem egy társ. Amikor meg együtt vagyunk akkor öljük egymást kikészítjük egymás idegeit. Tudjuk mind ketten,hogy nem illünk össze mégis erőltetjük a kapcsolatot de főleg én. És ezáltal eltelnek az évek úgy hogy közben nem voltam boldog úgy igazán. Ha együtt vagyunk az se jó ha külön vagyunk az sem jó mert akkor meg rám tör egy furcsa érzés elhagyatva érzem magam. Ha mondjuk pl a párom órákig nem jelentkezik akkor szokott rám törni ez a rossz érzés. Csak kattog az agyam,hogy merre járhat mit csinálhat miért nem jelentkezik és ezáltal idegessé feszültté válok. Nem tudok másra koncentrálni csak rá és ez nagyon rossz :( meg azt is tudom hogy nem normális dolog ez. De mitől van bennem mindig ez a rossz érzés?? Nem akarom,hogy elhagyjanak inkább szenvedek.
2023. márc. 21. 07:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Hogyan tervezel ezen változtatni? Vagy jó így, boldog vagy?
2023. márc. 21. 07:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs hogyan változtassak épp ez miatt írtam ide mert magam se tudom :( egyáltalán nem jó így.
2023. márc. 21. 07:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Segítőt keress, aki ismer.

Ez lehet egy empatikus barát, de van okom feltételezni, hogy nincs ilyen a környezetedben, így pszichológus, pszichoterapeuta.

Akivel feltárjátok honnan indul. Valószínűleg gyerekkorban, gyerekkortól kezdve nem kaptál szeretetet sehonnan, és próbálod bevasalni a társadon. Emellett magas fokú szorongás, önbizalomhiány, rettegés. Hogy egyedül életképtelen vagy. Ez hosszútávon nem fog jóra vezetni, ha nem indulsz el egy úton egy segítővel.

2023. márc. 21. 08:11
 4/8 A kérdező kommentje:
3as sajnos jól látod a helyzetet mert nincsenek barátaim akikkel megtudnám ezt beszélni. Nem ért meg senki úgy igazán. Gyerekkorom óta szorongó vagyok önbizalomhiányos ahogy írtad is. Azon kívül még pánikbeteg is vagyok :( depressziós.
2023. márc. 21. 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Te vagy az Alexandra?

Eskü mintha az exemet olvasnám.

Ha pár óráig nem jelentkeztem állandóan hívogatott,rám telepedett.

Roppantul zavaró volt számomra.

Miután szakítottam vele rögtön összejött mindenféle alakokkal.

Egyszerűen képtelen volt meglenni egyedül egy napot.

2023. márc. 21. 09:32
 6/8 A kérdező kommentje:

5 ös az én nevem Marika.

Megtudlak érteni, hogy zavaró volt számodra. Én se szeretek egyedül lenni. De én viszont mindenkivel nem jönnék össze megválogatom

2023. márc. 21. 09:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Ugyanezeket mondta az exem is szorong, depressziós.

Csak azt tudom hogy mitől?

Szerető jó családba született,a szülei jómódúak is.

18 évesen vettek a szülei neki egy BMW i3-at,20 évesen lakást kapott a szüleitől.

Engem meg munka közben óránként hivogatott.

Nyílván az ember egy darabig toleráns és igyekszik megértőnek lenni.

2023. márc. 21. 09:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát akkor a jó mód ment az agyára. Sajnos nálam más a helyzet én szegény családból jöttem rossz családi körülmények között éltem apám ivott veszekedős volt. Nem bánt jól a családjával. Engem szeretett az igaz de az anyut is sokszor megverte amikor én még kicsi voltam. A testvereimet se szerette. Nagyon sok gond volt vele. De őt már megverte érte az isten ugyanis már lassan 20 éve lesz hogy meghalt. Mi nem éltünk jó módban soha mindig szegények voltunk
2023. márc. 21. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!