Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A skizofréniából ki lehet...

A skizofréniából ki lehet gyógyulni?

Figyelt kérdés

Korábban skizofréniával diagnosztizáltak. Szedtem is rá gyógyszert, csak mindenféle mellékhatása volt, ezért abbahagytam.

Viszont amikor abbahagytam a gyógyszer szedését, más jellegű tünetek jöttek elő és a skizofréniára utaló tünetek megszűntek szerintem.

Általános nyugtalanság érzés alakult ki, meg agora fóbia. Néha olyan érzésem van, mintha nem a saját életemet élném és nem ott lennék, ahol vagyok. Ennél jobban nem tudom megfogalmazni.

A világ néha bezár. Sötétebb van, ami picit ijesztő olyankor. És lehet, hogy hülyének fogtok nézni, nem vagyok vallásos, de olyan érzés, mintha egy Isteni erő venne körbe. Akar tőlem valamit. Hogy mit, azt sosem tudom meg. Van amikor megnyugtató érzés, de van amikor szorongok tőle.

Találkoztam Istennel. Bennem volt. Én voltam az!

És csak mennek a napok, hetek, hónapok, tök hasonló mindegyik. És néha azon elmélkedek hova tűnnek.

Ez normális, nem? Mármint ilyeneket sok más embertől is hallok, nincs velem semmi baj!

2023. márc. 9. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:
97%
Nem. De lehet keezelni es nagyon fontos.ha nincs kezelve idovel roaszabb lesz
2023. márc. 9. 12:41
 2/3 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem tartod kordában, egyre rosszabb lesz, és nem is biztos hogy féltünk, hiszen normaliskent fogod megélni. Beszélj az orvosoddal (vagy másikkal, ha nem kedvelted annyira) es kérj segítséget. Biztos van valami alternatíva arra, ha az egyik gyógyszer nem válik be
2023. márc. 9. 12:52
 3/3 anonim ***** válasza:
96%

A skizofrénia egy súlyos, krónikus, élethosszig tartó mentális betegség.

Nem tehetsz róla, egyszerűen ilyen az idegrendszered.

Ha egyszer diagnosztizáltak vele, akkor életed végéig skizofrén leszel, csak maximum tünetmentes.

Ha nem akarsz kiszúrni magaddal, akkor szépen nyomás vissza a dokihoz, és sakkozzátok ki melyik gyógyszer az amit tolerál a szervezeted. Ha nem szedsz semmit, akkor szépen lassan, de biztosan romlani fog minden mentális képességed.

Nekem a Leponex jött be, mint 4. antipszichotikum. Az összes működött, de ettől nincsenek mellékhatások. Igen, én is skizofrén vagyok. Nyomás a dokihoz tesókám, és szedd a gyógyszert becsülettel.

2023. márc. 9. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!