Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kell lazának lenni?

Hogyan kell lazának lenni?

Figyelt kérdés

Az egész életem szorongással telik. Nem arról van szó, hogy izgulós ember vagyok, vagy pesszimista lennék, esetleg ne lenne önbizalmam, hanem folyamatosan azon gondolkozom, hogy mi lesz évek múlva.

Jó-e ez a munka, amit most csinálok, jó-e ez a párkapcsolat, jó-e ez a lakás stb. Pedig 24 éves koromra mindenem meglett, amiről ennyi idősen álmodni lehet: barátnő, lakás, autó, karrierút. (sokat köszönhetek a szüleimnek is)

Nem tudok a jelenben élni.

Ismerősöm, aki meg a 3. egyetemről bukik ki és fusimunkákból tartja el magát állandóan vidám, pozitív ember, akinek jó a társaságában lenni én meg annak se tudok örülni, amim van.

Ezen a gondolkodásmódon lehet változtatni vagy ez veleszületett?

24f

2023. márc. 7. 18:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom átérezni a helyzetet. Mitől szorongsz?
2023. márc. 7. 18:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Nyilván lehet változtatni - egy lelkiismeretes pszichológussal, hosszú hónapok alatt. Nem a gyakorin látatlanban felsorolt kétmondatos tanácsokkal.

Annyit azért súgok, hogy anyád szorongását hordozod. És nem, nincs önbizalmad, különben nem kérdőjeleznéd meg a saját döntéseidet. Önsegítő könyvek mozdíthatnak rajtad valamit, pl Almási Kitti: Bátran élni.

2023. márc. 7. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!