Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak? Meg akarok...

Mit csináljak? Meg akarok halni de miért?

Figyelt kérdés

Szóval, a sztori lényege az, hogy öngyilkos akartam lenni. Be is vettem a tablettákat, javarészt fel is szívódott, meg is haltam volna de kihívtam a mentőket. Fogalmam sincs miért tettem ezt, nem tudom.. Megijedhettem volna? Fogalmam sincs.. De most csak az jár a fejemben hogy f*szságot csináltam mert még itt vagyok. Mikor elaltattak, bíztam benne hogy beledöglök végre és soha többé nem kellene felkeljek. De nem így lett.

Most nem tudnám megtenni, mert félek hogy a családom magát hibáztatná.. Ami nem kell mert nem szeretném hogy bárki rosszul is legyen ettől. Viszont rohadtul elegem van, olyan halálvágyam van minden nap hogy nem tudok vele mit kezdeni, csak meg akarok halni végre..

Nem segít semmi, szedek gyógyszert, járok pszichiáterhez, pszichológushoz is de k*rvára semmi értelme. Van akit nem lehet megmenteni, na én ez vagyok.

Miért akarnak életben tartani? Miért kell itt lennem?

2023. febr. 28. 19:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Feldolgozatlan gyerekkori traumák (bántottak az iskolában, rossz szociális életem volt, rossz volt a kapcsolatom a szüleimmel)

Akkor kezdett ez elhatalmasodni mikor kezdtem jóban lenni anyuval, beteg lett és minden rohadt erőfeszítésem az életéért, nem volt hatásos. Saját magam hibáztatom.

Folyton azt éreztették velem hogy felesleges vagyok, egy teher, ez a mai napig megvan.

"mi a f*sznak születtél meg" és társai hangoztak el amikor anya nem volt otthon, a nevelőfater szájából mindent lehetett hallani, csak jót nem. Molesztált is, ezt elmondtam anyunak, de a palinak hitt.. Szóval voltak itt dolgok..

2023. febr. 28. 19:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Kedves 7-es, en is megertelek, csakhogy a kerdezo 19 eves, nem letezik, hogy kerek egesz elete lett volna, egyelore el sem jkezdte, mert nem talalja az utat a pozitiv erzeseihez, amit viszont meg lehet tanulni.
2023. febr. 28. 19:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok

Nagyon sajnálom, hogy ezek történtek veled. Pontosan tudom, hogy mit érzel és min mész keresztül, mert nekem gyerekkoromtól 19 éves koromig volt részese a szexuális, verbális és fizikai bántalmazás az életemnek, és én is öngyilkos akartam lenni, de elhatároztam, hogy ez nem fogja megkeseríteni az egész életemet, és eleinte nagyon nehezen, de idővel könnyebben sikerült feldolgoznom a borzalmas gyerekkoromat szakemberek segítségével, és rájöttem, hogy ez volt a legjobb döntés, amit tehettem, hisz így képes vagyok felfedezni az élet apró örömeit, amit nem tudtam abban a környezetben. Ez egy örök tanulság lett számomra, hogy könnyű a könnyebb utat választani, de a nehezebb mindig megéri, mert valami jó fog várni a végén.

Talán az segített, hogy 12-13 éves korom óta érdekelt a tudomány, emiatt a pszichológia is, így tudtam, hogy mindig van megoldás...

És van is, mert egy kiegyensúlyozott és egészséges életet élhetek.

Neked is menni fog, ebben biztos lehetsz. Az első lépés, hogy szakadj ki abból a környezetből, ami visszatart, mert a környezetnek hatalmas szerepe van az ember életében akkor is, ha nem a család veszi körbe az embert. Másodsorban hagyj időt magadnak feldolgozni, hogy egyedül vagy, harmadrészt kezdj el dolgozni önmagadon, közben csinálj valamit, amit szeretsz csinálni, mert ez is önbizalmat fog adni.

2023. febr. 28. 20:21
 14/15 Alva válasza:
100%

Először is sokan vannak így sajnos. Nem te vagy egyedül ebben a helyzetben.

Úgy látom jó szívű vagy, szeretsz segíteni, ahogy édesanyádnak is szerettél segíteni. Az én édesanyám is meghalt, sokáig ápoltam, addig amíg élni akart. Nem vettem észre, hogy mikor adta föl az életet. Így utólag visszagondolva (ami még mindig fáj) önös érdekből, amire azt mondod szeretet - tartottam itt és nem vettem észre azt amikor már csak a "kedvemért" élt. El kell hát engedni. Az nem megoldás, hogy nem akarsz élni. Biztos vagyok benne, hogy mindenki valamiért születik erre a világra. Az a feladatunk, hogy kitaláljuk, hogy miért. Kinek segíthesz még? Mi az amit szeretsz csinálni? Mi az ami felvillanyoz és megnevettet. Tudsz e nevetni időnként magadon? Ezt az életet ha már kaptad, túl kell élni. Az ember túlélésre törekszik. Ha idő előtt el akarsz menni, az nem te vagy. Rengeteg módszer létezik, ami nekem bejött az az access bars kezelés. Olyan embernek is segít, aki így érez. Talál jegy olyan közeget, aki célt ad neked. Szerintem a legszebb cél, hogy te is beszállsz a buliba és segíteni próbálsz másoknak túlélni. Ha már itt vagy, akkor légy érte hálás és boldog, találd meg a célodat. Légy teremtő. És cselekedj.

2023. márc. 3. 13:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Én pl. teljes életmódváltást javasolnék csak úgy próbaként. Kezdd a táplálkozásodban változásban: cukor és glutén és tej és hús és alkohol és kávé vagy más drog nélkül, napi hat vagy annál több óra alvással, minden napos napsütéssel, napi két liter víz megivásával, minden nap legalább húsz perc mozgással, lehetőleg a szabadban, mindfullness meditáció, légzésfigyelés, hogy hosszúakat lélegezz mindig, hogy több oxigén jusson az agyadba: figyeld meg, hogy máris több pozitív gondolatod is lesz, amúgy hajrá pszichológus, aki megoldani nem tudja a problémáidat, ám segíteni a feldolgozásodban igen, hajrá, nekem segített!
2023. máj. 9. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!