Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez önkárosításnak számít?

Ez önkárosításnak számít?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta nagyon magas fokon szorongó vagyok. Kisebbnek folyamatosan tördeltem az ujjaimat, most 5,5 éve kb erről leszoktam viszont áttértem az ujjbőr tépkedésre és az állandó szájharapdálásra. A fogorvosom mindig rám szól, hogy ebből akár már szájrák is lehet az ujjaim meg állandóan sebesek. Ezek nagyon tudnak fájni és utólag megbánom őket, de akkor abban a pillanatban amikor ezt csinálom csak ez nyugtat meg. Vagyis lenyugtat egy ideig ha azt látom és érzem, hogy vérzik és fáj. Aztán pár napja egy ritka bunkó de jó megfigyelő emberrel volt alkalmam beszélgetni és ő egyből levágta mi van főleg, hogy sokat bámulta a kezemet. Flegmán oda vágott valami olyasmit, hogy "mi van önkárosítás ebben a korban menő?" Ezen egyszerre felhúztam magam és meg is lepődtem. Eddig ez még nem jutott eszembe.
2023. febr. 27. 18:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
64%
Én csak leírtam a tapasztalatomat. Vannak más típusú szorongáscsökkentő gyógyszerek is, de nekem az nem segített.
2023. febr. 27. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!