Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha szeretnék...

Mit tegyek, ha szeretnék gyógyszert szedni, de a pszichiáterem nem engedi?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Lassan másfél éve felkerestem egy pszichiátert, mert terápiára nem volt pénzém, de az állapotom olyan súlyos volt, hogy kellett a gyógyszeres segítség. Akkor azt javasolta a doktor, hogy amint lehet térjünk át a pszichoterápiára. Ez idővel megtörtént. A gyógyszert egyébként magamtól hagytam el, mert volt valami mellékhatása, ha jól emlékszem.

Az azóta eltelt másfél évben nem történt jelentős javulás az állapotomban, azonban mind a munkahelyen, mind a suliban ahova járok nem tudok teljesíteni. Állandóan hibázok, elfelejtek dolgokat, nincs erőm reggel felkelni, triviális dolgok nem jutnak eszembe. A lakásom tiszta kupi, hónapok óta nem mentem vissza a fogorvoshoz, és este 10ig használhatatlan vagyok.

Hónapok óta könyörgök a gyógyszerért, de mindig csak azt mondja, hogy majd a következő alkalommal. A héten szabit is vettem ki, de megint átvert, és nem kaptam semmit. Mit tegyek? Etikus ez egyáltalán? Elvileg "olyan szakaszba ért a terápia, ahol a gyógyszer hátráltatna", meg "pont most kezdtek el hatni a beszélgetések". Persze, csökken a szorongásom minden ülés után picit, de vissza is tér hamar, és a többi tünet ugyan úgy megmarad.

Keresnék mást, de a környékemen senki sincs.

2023. febr. 15. 10:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
De most akkor ma nem volt se meló se iskola?
2023. febr. 15. 14:12
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Az előbbi válaszom erősen lepontozták, de ettől függetlenül fogadd el tőlem azt a tanácsot, hogy Neked pszichológusra van szükséged, mégpedig rövid időn belül. Ha eléje kerülsz, akkor titkolózás nélkül tárd ki a lelked a lehető legjobban, hogy a lelkedbe lásson. Felelj a kérdéseire a lehető legkimerítőbben, semmit sem eltitkolva. Azt is mondd el, amit Te jelentéktelennek tartasz, mert nem tudhatod, hogy a többi beszédeddel összefüggésben, annak a "jelentéktelennek" milyen nagy jelentősége lehet.

Minden jót, ne keseredj el, hanem fel a fejjel - előre!

2023. febr. 15. 16:39
 13/13 A kérdező kommentje:
Azért lettél lepontozva, mert bár tényleg segíteni szerettél volna, de nem értelmezted a kérdésem megfelelően (vagy én nem írtam értehtően), ugyanis már járok terápiára. A pszichiáterem egyben terapeuta is. Másfél éve járok hozzá, ebből az első fél év volt csak gyógyszeres kezelés, ezt azóta felváltotta lassan 1 éve a terápia.
2023. febr. 15. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!