A skizofrénia tényleg nem gyógyítható?
Figyelt kérdés
1 éve voltam pszichiátrián, még a zárt osztályra is beraktak egy éjszakára, a gyógyszert kb. fél éve hagytam abba. Nem emlékszem egy napra (ill. a felére) mielőtt később bekerültem volna oda, számomra csak ez volt furcsa. Úgy éreztem, hogy ami a mai világban van én vagyok a jó helyen és tudtam, hogy akkor én jó helyen voltam. A tüneteim most lényegtelenek...utána jött a depresszió, ami borzalmas volt, de idővel ügyebár ment az élet tovább túltettem magam rajta. A kérdésem az, hogy bár néha most is depressziós vagyok (mint minden más ember) és vannak beteg gondolataim (bár kinek ne lennének, ha "megbélyegzi magát", hogy talán skizofrén), de nem érzem magam betegnek. Azt olvastam a skizofrénia nem gyógyítható. Elmenjek pszichiáterhez és kérdezzem meg? Még az elején kínos volt vele beszélgetni, de most lenne egy csomó kérdésem.2010. okt. 5. 00:32
1/6 anonim válasza:
Sajnos nem gyógyítható, de gyógyszerszedéssel és rendszeres kontrollal nagyon jól karbantartható. A felettünk lakó srác skizofrén, ráadásul mániás depressziója is van, 3 éve "keseríti" az életünket, amikor nem szedi a gyógyszereit. Tombol, pucérra vetkőzik, futkos a lépcsőházban, félelmetes, félünk tőle. Egyébként pedig egy tündér, de mióta tudjuk róla, még "jó" állapotában is félünk tőle.
2/6 anonim válasza:
Jaj, de negatív lett, amit írtam, pedig nem annak szántam. Szóval azt akartam mondani, hogyha szedi a gyógyszereit, hónapokig nincs vele semmi baj, de van, hogy hetente kell hozzá kihívni a gyámját (aki rendőrt + mentőt hív) és bevitetni a pszichiátriára. És mindez nem lenne, ha a dokira hallgatna.
Szóval ne ijedj meg a dologtól, mert Te tudatában vagy, ráadásul ez nem halálos betegség, igaz nem gyógyítható, de jól lehet vele élni. :)
3/6 anonim válasza:
Nem gyógyítható, de lehetsz tünetmentes. Nézd:
4/6 A kérdező kommentje:
én nem hallottam hangokat és nem is láttam semmit, nem volt dühkitörésem. Kényszerképzetem vagy mi volt (számokról, reklámtáblákról) és paranoid lettem, de ez már teljesen megszűnt. Mi a különbség a tünetmentesítés (ami jelen esetben gyógyszer nélkül is megvan) és a gyógyulás között(ami állítólag nincs)?
2010. okt. 5. 11:05
5/6 anonim válasza:
vannak akik életük során csak egy subot élnek át. Aztán megszűnik a skizofrénia. Míg másoknál ismétlödik és ők a gyógyíthatatlanok
6/6 anonim válasza:
Régen olvastam az 1/3-os szabályról. 1/3 meggyógyul, 1/3 javul, 1/3 karban tartható gyógyszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!