Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, aki több évtizedes...

Van olyan, aki több évtizedes pánikbetegség után felgyógyult valahogy? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Az éveken át pszichológusokba ölt pénz feleslegessé vált már, ráadásul mivel anyagilag korlátolva vagyok, ezért nem is került rendszeresen sor terápiára (pl. hetente). Lassan 20. éve, hogy nem jutottam el közeli boltba sem, teljesen édesanyámra vagy másokra szorulok ebben, mivel azonnal pánikrohamot kapok, ha elhagyom azt a pár métert az utcában ami a ház körül van. Esetleg volt valaki hasonló cipőben és ki tudott belőle lábalni?

2023. febr. 2. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:
37%
aki egyszer pánikbeteg,az az is marad élete végéig. nincs rá megoldás,max menekülni lehet előle.
2023. febr. 2. 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:
42%

Annyiba tudom igazolni az elsőt hogy lehet lesz még pánikroham, de max ilyen nagyon stresszes ijesztő helyzetben (Nem csak igy random). Ugyan ez volt mint neked, alig mertem elhagyni a házat csak akkor amikor muszáj volt, csupán én 2 év alatt beleuntam mert mehetnékem volt szóval engem azután nem érdekelt hogy van.

Azt kell csinálni hogy lemész boltba és megcsinálod amit nem mersz, akkor fog elmúlni. ha ezt nem léped meg akkor járhatsz pszichologushoz meg akárkihez nem fog sokat érni.

2023. febr. 2. 21:53
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

Nem 20 évig, de voltam pánikbeteg, ugyanez volt, mint veled, szóval azért leírom, hátha segít. A legrosszabb időszakban a házból nem mertem kilépni, nem mertem sehol egyedül maradni, éjjelente nem mertem aludni. Mikor az egész kezdődött a párom kihívta hozzám a mentőket, és ugyanezt mondták neki is, mint az #1, hogy sok sikert, számítson rá, hogy ez már így marad. Ezután persze pszichológus, aki mondta, hogy szerinte gyógyszert kellene szednem.

Na, itt mondtam, hogy ezt majd játsszátok el a többi beteggel, én köszönöm ennél rosszabb már úgysem lesz, meglátjuk mit tudok ebből kihozni. Elolvastam egy rakás könyvet amit a témában találtam, igyekeztem rákényszeríteni magamat, hogy menjek ki, legyek egyedül, mindig volt nálam valami, ami eltereli a figyelmemet, ha kezdenék rosszul lenni. Akár egy könyv, akár egy telefonos játék, akár egy darab csoki, ha úgy volt út közben leültem, nyugodtan lélegeztem, kicsit összeszedtem magam. Igazából amit tehetsz, hogy a figyelmedet igyekszel elterelni, mikor úgy érzed, hogy pörgeted bele magad egy rohamba. Tapasztald ki, hogy ezt mivel tudod elérni, mindegy mennyire tűnik hülyeségnek, ha működik. Én sokszor felhívtam a barátnőmet beszélgetni, és mire ő élete összes problémáját elmesélte, jobban lettem annyira, hogy hazaérjek. A másik amit észrevettem, hogy ha leesett a vércukrom (pl mert alig ettem egész nap), akkor szinte biztos rám jött a pánik, szóval mindig vittem magammal egy szelet csokit és igyekeztem figyelni, hogy rendesen egyek. Ezen felül végiggondoltam, hogy mi a helyzet az életemmel, mert elég sok dolog nem volt rendben akkoriban, amiken nem volt bátorságom változtatni és észre sem vettem, de minden nap nyomasztottak. Ezeken tettem pár meglehetősen radikális változtatást, de megérte, mert teljesen elmúltak a pánikrohamok és a többi velejáró probléma. Ez az egész 1 évembe telt, fél év volt ebből kb élhetetlen. Rossz volt ezeket csinálni, sokszor gondoltam, hogy fölösleges mert sose leszek jobban, ezek a gondolatok vele járnak sajnos, de nem kell mindent elhinni, amit az ember gondol. :) Biztos vagyok benne, hogy genetikai komponense is van a dolognak, mert a családban többeknek is volt, de ez nem jelenti azt, hogy bele kell törődni.

2023. febr. 2. 22:36
 4/6 anonim ***** válasza:
38%
a pánikbetegség élethosszig tartó kínszenvedés. nincs vége,csak,ha megmurdel az ember.
2023. febr. 2. 22:48
 5/6 anonim ***** válasza:
88%
#4 attól hogy neked az, másnak nem lesz az
2023. febr. 2. 23:13
 6/6 anonim ***** válasza:
24%
Ilyen esetben csak a gyógyszer tudna (SSRI) valódi változást hozni szerintem. Miért nem szedsz?
2023. febr. 3. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!