Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális, hogy terápia után...

Normális, hogy terápia után napokig kivagyok és fekszem?

Figyelt kérdés

27 évnyi traumát kezdtünk feldolgozni egy terapeutával. Ő is sokszor sokkot kap, amikor mesélek neki, hogy min mentem keresztül.

Ezidáig én teljesen azt hittem, hogy a múltam nem fog megviselni, de amióta csináljuk a terápiát, ingerlékeny vagyok, és egész nap fekszem, alig tudok megmozdulni, félálomban vagyok és alszom.

Azt mondta, hogy ez teljesen normális, mert ugye felnyitjuk az évtizedeken át elnyomott dolgokat.

Viszont engem érdekel, hogy más is volt ilyen állapotban? Ez mikor lesz jobb? Elég nehéz, mert beszélni nincs erőm az emberekkel.

2023. jan. 27. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
Ennyire azért nem! Mint ahogy a terapeuta nem is sokkolódhat, kívül kell maradnia. A traumát újabban nem idéztetik fel, mert újratraumatizál. Milyen képzettségű szakemberhez jársz?
2023. jan. 27. 13:45
 2/3 anonim ***** válasza:
39%

Persze. Olyan ez, mint amikor takarítasz és felvered a port. Utálod az egészet; prüszkölsz közben, el is fáradsz, de a végén egy szép, tiszta lakásod lesz.

Ne beszélj az emberekkel most. Pihenj.

2023. jan. 27. 13:46
 3/3 anonim ***** válasza:
42%

Normális. Hatalmas munka ez az agynak, ami rém megterhelő. Én ugyanígy voltam. Fárasztóbb volt, mintha egész nap betonoztam volna.

Egy "vicc" jutott eszembe rólad, rólam.

"Elmeséltem az életemet a pszichológusomnak. Annyira sírt, hogy alig bírtam megvígasztalni. Úgy elkeseredett, hogy ki akart ugrani az ablakon. Bele kellett diktálnom 2 konyakot és 3 xanaxot, hogy megnyugodjon kicsit."

Amikor a saját életemről beszélek, általában nem szokták elhinni. Igen ritka, hogy egy emberrel minden rossz megtörténjen. Ennyi tragédia általában 4-5 ember közt van elosztva. Hogy kibírják.

2023. jan. 27. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!