Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan aki legyőzte a...

Van itt olyan aki legyőzte a szorongást?

Figyelt kérdés
Nagyon sok stressz ért az elmúlt 6 évben, nem aludtam a munka miatt, hogy minél több legyen, volt egy autóbalesetem nem önhibámból. Kis pánikrohamom vot, tudtam kontrollálni bár féltem a szívemnek van baja, azóta teljes kivizsgálásom voltam, sok a stressz, de már 3 hónapja vissza vettem, mégis itt ez a szorongás, hogy tudnám el múlasztani, gyógyszert nem akarok mert rá szokok. 30 évesen gyógyszer függő nem akarok lenni. Kerékpározom azt mondta az orvos az jó.
2023. jan. 25. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:

A szorongás nem egy rejtélyes valami, ami kívülről bele költözik az emberbe.

Az idegrendszer állapotát jelzi. Ha az ember stresszes, balesete volt, stb, teljesen normális a szorongás. Az idegeknek meg kell nyugodni, ez nem 10 perc. ha majd megnyugodtak, el fog múlni a feszültség is.. Sport, relaxálás, meditálás, pihenés, kellemes filmek, zenék, könyvek segítenek.

2023. jan. 25. 11:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a leghosszabb, hogy úgy éreztem, rendbe vagyok, vettem egy másik autót megszoktam, bárhová el merek menni, el telt 2 hónap és akkor jött elő. Bízom magamban, mert tudom értékes ember vagyok, és mindent meg tudok oldani, az orvos csak az antidepresszánst írja fel. De én nem fogom beszedni, meg oldható ez gyógyszer nélkül? Most már jobb, de néha elő jön, de már tudom leplezni senki nem veszi észre.
2023. jan. 25. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

Egy kínai mester meditációt javasol pont a szorongás megszüntetésére.

Ebben egy órán keresztül erről beszél (magyarul alámondva)

https://www.youtube.com/watch?v=-U8kP_gu_3s

2023. jan. 25. 12:18
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
Generalizált szorongásom van (volt). Vannak időszakok, amikor felerősödik, de már nem úgy, mint régen, hogy egyáltalán nem tudok kizökkenni. Nincs már folyamatos gyomorgörcsöm, az alvásom nem tökéletes, de nem is rossz, és most eleve stresszesebb időszakot élek. Nekem a sport és a pszichológusom segített nagyon sokat. Gyógyszert nem akartam szedni, ezért próbáltam minden erőmmel küzdeni ellene, hogy ne is kelljen és szerintem elég jól sikerült.
2023. jan. 25. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ki pontozta le az előzőket?! Igenis segít a meditáció, lelki békét gyakoroltat.

Én nekem is gen.szorongásom van, most próbálom itthon enyhítgetni.

Nekem segít ha anyukámmal beszélek róla, igaz még nem vagyok felnőtt.

2023. jan. 28. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!