Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez szociális fóbia ? Mit...

Ez szociális fóbia ? Mit kezdjek így az életemmel ?

Figyelt kérdés
Annyira erős fóbiám van,hogy félek emberek közé menni. Zavarba vagyok. Érzékeny vagyok mindenre.túlreagálok mindent. Nem merek elmenni munkahelyre se.szorongok emberek közt. Az ismerőseim meg basztatnak,hogy lusta vagyok. Nincs kedvem élni se így. Dolgoztam olyan helyen ahol egyedül voltam,de sajna megszünt. Sokszor beképzelek olyanokat is,hogy kiröhögnek,kibeszélnek,rosszat akarnak. Nem látok kiutat. Sokszor nem merem kimondani amit gondolok,mert félek,hogy rosszat fogok mondani és megbántok valakit. Apro kis kritikára is befordulok annyira érzékeny vagyok mindenre. Ez szociális fóbia,hogy ennyire érzékeny vagyok mindenre ? Nagyon megnehezíti az életemet.
2023. jan. 23. 23:24
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Szia! Valòban a leiràsod alapjàn lehetséges! Fontos lenne szàmodra, hogy Pszichològushoz forduljàl ! Ezt màr kezelni kell, nem szabad hagynod, mert csak rosszabbodhat ez az àllapot!
2023. jan. 23. 23:37
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Szia! A helyedben keresnék egy pszichológust, de nagyon gyorsan! Ettől a fóbiától/szorongástól/vagy akármitől meg kellene szabadulnod a lehető leghamarabb... Elhiszem, hogy megnehezíti az életedet, amit leírtál, az alapján nem lehet minőségi életet élni. Pedig az élet kincs, hogy ide születtél, annak oka van, nem szabad így elrontani a dolgokat. Drukkolok, hogy mielőbb szakértő segítséget kapj! Hajrá!
2023. jan. 23. 23:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy nincs pénzem pszihologusra. Mert munkahelyem sincs pont a fóbia miatt.
2023. jan. 24. 00:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Azt javaslom, tanulj stresszoldó és relaxációs technikákat, illetve nézz utána a kognitív viselkedésterápiának. :)
2023. febr. 4. 13:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!