Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon nyugtalanító dolog...

Nagyon nyugtalanító dolog történt velem, szerintetek kezdem elveszteni az eszem?

Figyelt kérdés

A sztori lényege, hogy eléggé monoton, unalmas, és ingerszegény az életem, illetve nincsenek mély kapcsolataim se, mert mindenkit taszítok magamtól - nem tudok bízni az emberekben, rettegek attól, hogy át akarnak verni/bántani akarnak. Emiatt a fejemben felépítettem egy alternatív valóságot, ahol egy másik ember vagyok. Konkrétan mindent kitatáltam magamnak: egy egész családot, barátokat, karriert, párkapcsolatot, terveztem magamnak egy saját házat amiben laknék, stb. A napjaim nagy részében arról szoltam fantáziálni, hogy ebben a kis kitalált világombam hogyan élném az életem.

Most éjszaka az történt, hogy ennek a kitalált személynek a bőrébe bújva álmodtam. Az álmomban minden az alternatív világomnak megfelelően történt: azokkal a kitalált emberekkel voltam, azokon a helyeken amiket fel szoktam vázolni a fejemben.

Szerintetek ez már valamennyire kimeríti a tudathasadás fogalmát? Vagy annak egy kezdeti állomása? Lehet, hogy később nem fogok tudni különbséget tenni a valós és a kitalált világom között, esetleg elfelejtem a valós világom, és a kitaláltnak megfelelően fogok viselkedni?

2023. jan. 22. 08:43
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Igen, jó úton jársz, hogy elveszítsd a maradék józan eszedet is. Pszichiátert javasolnék igen hamar. Illetve jót tenne ha a valóságban építenéd magadat. Lehet barátkozni, nyelvtanfolyamra járni, kertészkedni, kisállatokat nevelni, stb.
2023. jan. 22. 08:54
 2/6 anonim válasza:
68%
Szerintem is érdemes lenne felkeresni egy szakembert, mert komoly gondok is lehetnek ebből. Viszont jelenleg szerintem nagyon jó jel, hogy felismerted a problémát. Még jó esélyeid vannak a felépülésre
2023. jan. 22. 09:02
 3/6 anonim ***** válasza:
9%
És ezek az emberek előttünk állnak a boltba, vezetnek stb.. Hihetetlen.
2023. jan. 22. 09:15
 4/6 anonim válasza:
90%

#3 ez most mire volt jó? Ezzel azt éred el, hogy szerencsétlen mégjobban el fogja ítélni magát. Szerinted kell neki, hogy méginkább kirekeszrve érezze magát?

Ha ennyire érzéketlen vagy, akkor nézz körül a saját házad táján is, mert az sem normális ha valakibe minimális érzelmi intelligencia sem szorult felnőtt ember létére

2023. jan. 22. 09:21
 5/6 anonim ***** válasza:
67%

Nem létezik olyan betegség, hogy tudathasadás, a hozzá nem értő emberek a skizofréniával vagy a DID-vel (magyarul talán disszociatív személyiségzavar) szokták szinonimaként használni ezt a szót tévesen. Amit te itt leírtál, az a kettő közül egyik betegségre se jellemző. Egyszerűen csak azokkal a dolgokkal álmodtál, amik éber állapotban is kitöltik a szabad időd jelentős részét.

Amúgy meg hasonló helyzetben vagyok, egész életemben mindig egyedül éreztem magam, nem voltak és most sincsenek barátaim. A betegségem miatt nem keresek annyit, hogy önállóan képes legyek megélni, úgyhogy az anyámmal vagyok kénytelen együtt élni, aki gyerekkorom óta rendszeresen bántalmaz, érzelmileg zsarol, gaslightingol. Én online "beszélgetéseket" szoktam írni, mintha más emberekkel beszélgetnék, akik szeretnek engem. Így egy kicsit olyan, mintha nem lennék teljesen magányos. Régebben pedig történeteket írtam saját kitalált szereplőkkel, vagy fanfictionöket, és ez tette ki a mindennapjaim nagy részét, és akkoriban én is elég sokat álmodtam a történeteim szereplőivel.

2023. jan. 22. 09:21
 6/6 anonim ***** válasza:
71%

Dehogy gáz, inkab írj könyvet.

Egész gyerekkoromban igy voltam, néha most is, pedig boldog életem van, csaladdal.

2023. jan. 22. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!