Segítség! Szörnyen buta vagyok. Az agyammal valami nincs rendben. Mit tehetnék, hogy agyilag fittebb legyek és tudjak emberekkel beszélgetni?
Mielőtt válaszolnék a kérdésre, bocsánat, de nem minden választ olvastam el, így lehet, hogy valaki már leírta a véleményemet.
Néhány válaszban olvastam, hogy írják, hogy szépen fogalmazol, és ez szerintem is igaz, szóval én sem gondolom, hogy buta vagy, hanem sokkal inkább tájékozatlan (vagyis az írásodból ezt szűrtem le, mikor például azt magyaráztad, hogy nincs témád másokkal, vagy nem nagyon tudsz beszélgetni velük), ami amúgy az mi (legalábbis gondolom, hogy te is 20 körül lehetsz) generációnk általános hibája. Például a legtöbb fiatalt, ahogy sokszor engem is, a politika teljesen hidegen hagy, ezért nem olvasok/keresek ilyen jellegű cikkeket, és politikai csatornákat sem nézek a TV-ben, amit úgy nagyjából tudok, az itthonról ragad rám, mivel a szüleim, velem ellentétben, nagyon is, sőt néha túlzottan is érdeklődnek iránta... Pedig az én szüleim is a létfenntartás miatt küzdenek nap mint nap, és ők sem zseni, vagy kifejezetten okos, csupán érdeklődő. Mindegy, egy kicsit talán eltértem az eredeti mondanivalómtól, ami az volt, hogy az ilyen jellegű dolgokat leginkább a környezetedből tudod felvenni, persze ha érdekel legalább minimálisan, viszont ha nem, akkor sem vagy buta, csupán annyira nem érdekel, hogy az agyad "ki is löki" azonnal, mihelyst "felvette". De szólj, ha tévednék.
A másik, ami az írásod alapján eszembe jutott, hogy igenis értelmes lány vagy, akinek erős kisebbségi komplexusa van, ami nyilván a környezetének a felfogásából ered, szűkebben pedig a barátod lehet az, aki inkább lehúz ilyen tekintetben, de ne hagyd neki, igenis tudsz te, és okos vagy. Ne görcsölj rá arra se, ha valakivel beszélned kell. Senki sem tökéletes és jártas mindenből, vagy legalábbis az nem a "mi szintünkön" él, szóval nyugi, mindenkinek vannak sötét foltjai, és szerintem vannak olyan dolgok, amikből te is jó vagy, csak természetesnek veszed, és a hibáidra koncentrálsz túlságosan. Ha pedig zavar, hogy szerinted kevés dolgot ismersz, akkor meg próbálj érdeklődőbb és nyitottabb lenni a világ felé. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de aztán egyre természetesebben jön, majd végül azt veszed észre, hogy többet tudsz, mint a többiek, akik nem tudjál tartani veled a lépést.
Fel a fejjel! :)
*a mi generációnk
Bocsánat, először "az én generációm"-nak írtam, és ezért maradt ott a 'z'.
Utolsó voltam.
21/f
Közben csak most látom, hogy a kérdés 10-es, szóval már nem éppen aktuális. :D
Utolsó voltam.
21/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!