Mivel nem tudjuk megváltoztatni a világot, a saját szempontjaink szerint igyekszünk élni.
2023. jan. 12. 19:40
2/12 anonim válasza:
Én a sztoicizmust tudom ajánlani. Kicsit a nemtörődömséget erőlteti, de nyilván ettől nem múlik el a probléma, de ki lehet bírni vele.
Marcus Aurelius, Seneca ilyen sztoicista idézeteket írtak nagyrészt.
Röviden arról szól (nagyvonalakban), hogy tudnod kell mit tudsz megváltoztatni, és bölcsnek kell lenned, hogy tudd, mi az amit nem tudsz megváltoztatni. A világ menete nagy eséllyel ilyen, ahogy pl. az önfejű emberek is. Ezeket nem nagyon tudod megváltoztatni, és ezt el kell fogadni, bele kell törődni, ha nem teszed ezt akkor az felesleges energiaveszteség magad elől.
Másrészt tudni kell, hogy ez a válság nem spontán, hanem tervezett, addig sokkolják az embereket, a gazdaságot (járványok, háború, energiaválság, infláció), míg megoldásként felkínálhatják az új világrend bevezetését. Nem tudom hallottál e a Világgazdasági Fórumról, Klaus Schawabról, Yuval Harari-ról, stb? Ha nem, ezeknek olvass utána. Egy mai napon kijött beszélgetés, egy értelmes közgazdász nővel is erről szól.
Magyarországon élünk (ahol az Európai átlaghoz képest még mindig elég alacsony az életminőség), nem egy beteg világban. Bármennyit lehet szidni a "hanyatló nyugatot", de érdemes elmenni egy tőlünk nyugatabbra lévő városba, pl. Prágába vagy Münchenbe, és haza sem fogsz akarni jönni. Az emberek nyugodtak, nem sietnek, mosolyognak a tömegközlekedésen, nem szakadt rajtuk a ruha, nincsenek nagyon elhízva, szép a hajuk, nem nagyon politizálnak. Embernek tekintenek, nem fideszesnek vagy dk-snak.
2023. jan. 12. 21:16
6/12 anonim válasza:
Elég beteg a világ, ha génterápiás oltásokra kényszerítenek, különben kirúgnak. Beteg világban élünk, hogy a gyerekeknek is ezeket adják, sőt a csecsemőoltásokat át akarják állítani a génterápiás fajtára, elsőként a BCG-t. Mert egyes befolyásos milliárdosok transzhumanisták és ebbe fektették a pénzüket. (Transzhumanista: nyugodtan manipuláljuk az állatok, növények, ember genetikáját; propagáljuk a mesterséges intelligenciát)
2023. jan. 12. 21:25
7/12 anonim válasza:
8: a paranoia kezelhető.
2023. jan. 12. 21:28
8/12 anonim válasza:
#9 tájékozatlan vagy
2023. jan. 12. 21:31
9/12 anonim válasza:
10: nekem veled ellentétben, van közöm a tudományhoz. A génterápia kifejezésnek előbb nézz utána. Másrészt az oltást senki sem titokban kotyvasztotta össze és a milliárdosok pedig nem akarják az emberiség ellen használni. Az erőszakot én is elítélem, de gyakorlatilag csak nálunk rúgtak ki egészségügyi dolgozókat, tehát ez az intézkedés kormányunk lelkiismeretén szárad, semmi köze az oltásokhoz.
2023. jan. 12. 21:37
10/12 anonim válasza:
#11 Beszélsz angolul is te tudományos ember? Akkor nézd meg ezt:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!