Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van az valahol rögzítve, hogy...

Van az valahol rögzítve, hogy milyen betegeket nem kezelhet a pszichológus? Olyanra gondolok, hogy pl ismerőst nem fogadhat.

Figyelt kérdés

2023. jan. 12. 08:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben, ha jó szakember, és szigorúan mellőzik a párkapcsolati kérdések külön-külön való megtárgyalását, nem találnám összeférhetetlennek.
2023. jan. 13. 11:43
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. :)
2023. jan. 13. 11:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus vagyok, szintén a szakmai etikai kódexet ajánlom, abból pedig a kettős kapcsolatokra vonatkozó részt. Az általad leírt helyzetben nem feltétlenül látok problémát, témafüggő illetve attól is, hogy mennyire ismeri a párodat a pszichológus. Egy közeli barátom párját nem biztos hogy fogadnám ,egy távoli ismerősét lehet hogy igen. Párkapcsolati dolgokra nem fogadnám, karrierelakadás témájában lehet hogy igen. Szóval a SZEK az alap de számít a kontextus is.
2023. jan. 13. 11:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Rákerestem a Szakmai-etikai kódexben: "A kettős kapcsolat elkerülése érdekében, nem létesít pszichológiai kliensi kapcsolatot (a) családtaggal, rokonnal, baráttal, közvetlen munkatárssal, illetve olyan személlyel, akivel valamilyen más szoros kapcsolatban is áll, (b) olyan személlyel, aki egy másik kliensével szoros kapcsolatban van. Az olyan kettős kapcsolat, amelyik joggal várhatóan nem okozza a szolgáltatás romlását vagy a kliens kihasználását vagy sérelmét, nem tekinthető etikátlannak." Szerintem itt ez az utolsó mondat a mérvadó.
2023. jan. 13. 12:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!