Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is volt magányos/szomorú...

Más is volt magányos/szomorú az újszülött babája mellett?

Figyelt kérdés
5 hetes a kisfiam. A férjem hajnal 4-től este 5-ig nincs itthon, a barátnőim dolgoznak, édesapám nincs, édesanyám nagyon ritkán jön, anyósomék messze laknak tőlünk és úgy érzem nagyon sokszor,hogy végtelenül szomorú vagyok és egyedül érzem magam. Már amikor felsír a baba gyomoridegem lesz. Napi 2-3 órát alszok maximum,mert nem várhatom el,hogy a férjem keljen fel hajnalban hozzá. Nagyon rossz anyának érzem magam!

2023. jan. 9. 10:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez normális, de ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz ezzel megküzdeni, akkor kérj bátran segítséget akár pszichológustól. Egyáltalán nem vagy rossz anya, csak új még a helyzet és fáradt is vagy. Talán, ha jön a jó idő és többet tudsz kint sétálni az segít majd.
2023. jan. 9. 11:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Baby blues a neve ennek, magyarul szülés utáni depresszió. Teljesen normális és ismert dolog. Részben hormonális változások, részben az új helyzet, részben a fáradtság okozza. Pszichológus, háziorvos is segít, védőnők is ismerik. Házilag jót tesz ha vidám dolgokat csinálsz, pl vígjátékok, vicces videók, kellemes zenék. A magány ellen segíthet ha keresel barátnőket, kismamákat, akikkel lehet kicsit dumcsizni, videócsetelni, vagy összejönni egy kávéra. Ha jó idő lesz, legyél sokat kint a napon.
2023. jan. 9. 12:12
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
De mégiscsak ketten vallaltátok a gyereket. A férjed szabadnapján miért nem tudja ki enni a részét?
2023. jan. 9. 12:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Már maga a kialvatlanságod is okozhatja/fokozhatja. Ne bántsd magad miatta! Jó anya vagy, ez már abból látszik, hogy ez eszedbe jut! De valóban, lehet, hogy kell ehhez kis segítség neked. Védőnő, pszichológus, esetleg valami fiatal anyáknak szóló csoport offline vagy online.

[link]

[link]

2023. jan. 9. 15:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyere Facebookon az Anyabajtárs-kereső csoportba...sokan vagyunk, mindig történik valami, jókat lehet dumálni és barátokat szerezni!

❣️

[link]

2023. jan. 24. 15:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Teljesen normális amit érzel, mindenki átmegy ezen, és a kialvatlanság sem segît a dolgon, nekem egy év kellett hogy újra embernek érezzem magam. Mikor végre elkezdte átaludni az éjszakákat, volt erőm hogy a hobbimnak szenteljem az időm - akkor majd te is ki tudsz már vele jobban mozdulni, barátnőkhöz, vagy jönnek a játszótéri beszélgetések, új kapcsolatok…

Amikor én szültem - a barátnőim túl fiatalok voltak még, huszas éveik végén, ahogy jött a gyerek, elkoptak, màr nem akrtak velem lenni, hiszen nem tudtam velül lepést tartani a bulizásban, elpártoltak és már egy sincs meg szinte. A játszótéren kerestem hasonló típusú és élethelyzetű anyukákat, ebből maradt meg az a 2-3 barátnőm, akire úgy érzem hogy most - hogy a gyerekek már iskolasok- még mindig számíthatok.

Sajnos hálátlan dolog ez az anyaság.

Mindenről lemondasz, hogy jó anya lehess, ami nagyjából 10 év és aztán akikért feláldoztál mindent nagyjából tojnak majd a fejedre. Hab a tortán ha még a férjedtől is megkapod 10 év masszív pelenka és baba játszó klub után hogy miért nem építettél karriert….hisz ráérünk nem???? :D

2023. jan. 26. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!