Öngyilkossági kísérletnek számít?
Nem. Ez egy ROSSZ feszültség levezető módszer. Akkor szoktak az emberek csinálni, ha dühösek, haragosak, bűntudatuk van, vagy félnek, szoronganak, esetleg a szégyen gyötri őket. Általában egy negatív érzés, egy régi, nyomasztó emlék hirtelen felbukkanása, vagy egy aktuális, nehéz helyzettel való megküzdés sikertelensége, a szülőkkel kialakuló konfliktusok váltják ki. Ez a módszer segít megküzdeni a ezekkel (legalábbis úgy gondolják akik ezt csinálják pedig nincs így). A fizikai fájdalom eltereli a figyelmet a belső, érzelmi fájdalomról. Akik ilyet csinálnak, azt szokták mondani, hogy
"könnyebben tudnak megküzdeni a vérző csuklóval, mint a bűntudattal vagy a szégyennel, amit éreznek". Nagyon gyakori szokott lenni, hogy más dologgal együtt fordul elő, mint például depresszió, evészavarok, szorongás, poszttraumás stressz-szindróma.
Azt gondolom és tudom is, hogy pszichológushoz és pszichiáterhez kellene elmenned és ott megfelelő segítséget kapsz, hogy leküzd ezt.
(én úgyan ezt csináltam. Elkezdtem járni/rendszeresen járok pszichológushoz és pszichiáterhez ahol segítenek legalábbis úgy érzem)
Ezt az emberek nem azért csinálják, hogy meghaljanak, hanem hogy levezessék a feszültségüket/ megbüntessék magukat. Nem számít öngyilkossági kísérletnek, ha nem egyértelműen és elszántan az volt a cél, hogy megöld magad.
Nagyon vigyázz magadra, értékes vagy!! És vigyázz a vagdosással, mert nagyon könnyen függőséget okozhat (tapasztalatból mondom...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!