Téves pszichiátriai diagnózis gyanúja esetén lehet-e, illetve megéri-e fellebbezni a diagnózis ellen?
A pszichiáterek összetartanak és amit az egyik meglát,azt meglátja a másik is és nem kell,hogy igaz legyen amit mond.Ha a pszichiáterek kezébe kerültél,akkor nehéz lesz kiszabadulnod.De van kiút:a zárójelentést meg kell szerezni.
Amikor én annak idején a Heim Pál zárt osztályára bekerültem,akkor ott megmondták az ápolók,hogy ne próbáljak meg panaszkodni az orvosomnak rájuk,mert minden esetben az ő oldalukon fog állni.És történt ott ez-az ami miatt lehetett volna panszkodni.Azt nem tudom,hogy van-e értelme a TASZ segítségével bárkinek is a bíróság elé vinni az ügyét,de az a sejtésem,hogy csak akkor van,ha szerencsés vagy,mert a TASZ csak ritkán jár sikerrel.
Ha skizofréniáról van szó, azt nem tudod "lemosni" magadról csak úgy.
Ha kórházba kerültél emiatt, esetleg zárton voltál, akkor főleg nem. Hidd el, skizofréniát tévesen elég nehéz diagnosztizálni. Nem csak a halucinációkról lehet eldönteni, hogy valaki skizo vagy sem.
Ha skizoaffektív lennél, akkor az még lehet csak sima bipoláris, de a skizofrénia önmagában elég egzakt dolog.
Persze menj el nyugodtan másik pszichiáterhez, kérd ki annak is a véleményét.
Illetve amit mondtak: a pszichotikus betegeknek nem igen szokott lenni betegségbelátása. Aki téveszmés/paranoiás annak főleg nem.
Eleinte nekem sem volt, aztán eltelt 5 nap a kórházban, és lett a gyógyszerek hatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!